La baițul pentru miel la cuptor trebuie să folosești rozmarin, cimbru, mentă și coriandru, alături de sare, piper și usturoi.
Rețetă de baiț pentru friptura de miel la cuptor
Ingrediente
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml suc de lămâie
- 6-8 căței de usturoi, tocați
- 2-3 crenguțe de rozmarin proaspăt, tocat mărunt
- 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt tocat mărunt
- mentă proaspătă tocată
- coriandru proaspăt tocat
- 2 linguri de oțet balsamic
- 2 linguri de muștar Dijon
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță de boia de ardei iute (opțional, pentru un gust ușor picant)
- 1 lingură de sare
- 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se curăță și se toacă fin usturoiul. Se toacă mărunt și rozmarinul, cimbrul, menta și coriandrul.
Într-un bol mare se combină uleiul de măsline, sucul de lămâie și oțetul balsamic. Se adaugă usturoiul tocat, rozmarinul, cimbrul, menta și coriandrul. Se încorporează muștarul Dijon și boiaua de ardei dulce. Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține un baiț omogen. Se lasă baițul timp de 10-15 minute pentru ca aromele să se combine.
Se spală și se usucăbucata de carne de miel. Se înțeapă carnea în câteva locuri cu vârful unui cuțit pentru ca baițul să pătrundă mai bine. Se așează carnea de miel într-un recipient mare sau într-o pungă de plastic resigilabilă. Se toarnă baițul peste carne astfel încât să acopere uniform toată carnea. Se masează carnea pentru a distribui bine baițul și pentru a ajuta la penetrarea aromelor.
Se acoperă recipientul cu folie alimentară sau se sigilează punga de plastic. Se lasă carnea de miel să se marineze la frigider cel puțin 4 ore, ideal peste noapte (8-12 ore).
În unele cazuri, carnea de miel poate fi lăsată la marinat până la 24 de ore. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru bucăți mai mari sau mai groase de carne.
Carnea de miel în baiț se păstrează la frigider pe toată durata marinării. Aceasta previne creșterea bacteriilor și menține carnea proaspătă.
Întoarce carnea de miel o dată sau de două ori pe parcursul marinării pentru a asigura o acoperire uniformă cu baițul, potrivit hellotaste.ro.


