Rețeta veche de biscuiți cu untură și borș
Această rețetă ne aduce aminte de sărbătorile de iarnă din copilărie.
Ingrediente
2 ouă
3 linguri de oțet
1 pliculeț de praf de copt
3 linguri de zahăr
6 linguri de untură
10 linguri de borș
faină cât cuprinde
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător, în care adaugi untura, pe care o freci cu zahărul. După câteva minute de amestecat și când zahărul s-a incorporat se adaugă oțetul, ouăle, praful de copt și borșul. La final se adaugă treptat făina cât cuprinde aluatul și se frământă până când toate ingredientele sunt perfect amestecate.
Aluatul se lasă la răcit timp de trei ore. După ce a stat suficient la rece, vei întinde aluatul și vei tăia biscuiții în formele dorite. Aceștia se așează în tavă și se coc la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute. După ce i-ai scos din cuptor și sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr. Pentru un plus de aromă poți adăuga și scorțișoară.
Deși pare foarte ușor, poate fi o provocare să obții un aluat care să rămână la fel de fraged și după ce biscuiții s-au răcit. Pentru a-l obține trebuie să folosești untură. eși este mai greu să gătești cu el decât cu untul obișnuit, rezultatul de la final este extraordinar, potrivit spynews.ro.