x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari dulceața pentru a avea consistența pe care o dorești

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari dulceața pentru a avea consistența pe care o dorești

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2025   •   17:45
Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari dulceața pentru a avea consistența pe care o dorești

Dulceața este un desert delicios dar trebuie să știi că cele mai comune greșeli în prepararea acesteia sunt legate de timpul de fierbere și cantitatea de zahăr adăugată.

De asemenea, dulceața se fierbe la foc mic timp de mai multe ore, în funcție de fructe și de cantitate.

Ce faci când nu se leagă dulceața

Pentru a-ți da seama dacă dulceața s-a legat trebuie să introduci o lingură în oală și să observi dacă se prelinge pe lingură. Dacă da, este pregătită, iar dacă nu, înseamnă că dulceața este încă lichidă. Dacă nu s-a legat, este indicatt să adaugi suc de lămâie în timp ce dulceața este încă pe foc.

O cauză pentru care dulceața nu se leagă este că nu are suficient zahăr. Este nevoie ca fructele să fie curățate seara și așezate într-o oală cu zahăr. 

Mod de preparare

După ce fructele și-au lăsat siropul iar zahărul este topit, se pun pe foc mic. Este bine să amesteci la un interval de 10 minute. Dacă cantitatea este mai mare, fierberea poate dura câteva ore.

La final, când observi că are consistența dorită, se ia de pe foc și se lasă la răcit circa 10 minute, iar mai apoi se toarnă în borcane.

O altă greșeală este legată sunt faptul că borcanele nu sunt sterilizate înainte dar și de locul de depozitare.

Borcanele să fie puse pe un blat din lemn, după ce au fost spălate și au capace noi. Borcanele de dulceață trebuie lăsate într-un loc răcoros, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: dulceaţa