x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cura de suc natural

Cura de suc natural

de Jospeh Hadad    |    13 Iun 2005   •   00:00

Exista o moda a sucurilor carbogazoase. Cine vrea sa fie sanatos trebuie sa renunte la ele si sa se indrepte catre cele naturale, care ii ofera organismului aproape tot ce ii trebuie.

Exista o moda a sucurilor carbogazoase. Cine vrea sa fie sanatos trebuie sa renunte la ele si sa se indrepte catre cele naturale, care ii ofera organismului aproape tot ce ii trebuie.

Dar nu suc natural de la supermarket, ca nu este ceea ce scrie pe eticheta. Natural este ceea ce faci tu acasa, ceea ce vezi tu cu ochii tai. Acum vara e foarte bine sa bei suc de fructe asortate sau suc de legume. Dar sunt si legume care, transformate in suc, nu sunt atat de bune la gust. De exemplu, sucul de castraveti proaspeti cu tot cu coaja, care trebuie neaparat folosita. Are foarte multe vitamine, mai multe poate decat are leguma intreaga. Cum spuneam, are un gust neplacut, dar in combinatie cu ardeiul rosu capata un gust dulce.
Acum, cand chiar vine sezonul ardeilor capia, este chiar indicat sa il folosim pentru prepararea diverselor sucuri. Putem alege suc de telina, de rosii. Cel din urma este foarte indicat pentru prevenirea cancerului de prostata. Trebuie retinut insa ca rosiile nu trebuie decojite, pentru ca tocmai in coaja se afla substanta protectoare. Un pahar, doua, de trei-patru ori pe saptamana, pot face minuni in viitor pentru cei predispusi la astfel de boli. Acest suc poate fi considerat un medicament, dar este indicat sa folositi blenderul pentru a-l prepara, astfel incat sa semene cu un piure.

Acum vine vara, iar in Romania fructele si legumele sunt foarte naturale, miros adevarat, miros a pamant. Si cel mai bine este sa le cumperi chiar de la tarani, ca sa fii sigur ca nu sunt injectate. Este si sezonul caiselor, al capsunilor, al afinelor. Toate sunt foarte gustoase si sanatoase. Nici nu va ganditi cat de mult bine pot face pe interior!

Portocalele si grepfrutul sunt alte fructe care pot ajuta foarte mult organismul sa se pastreze sanatos. Chiar daca este foarte greu de mancat, pielita alba de pe felii nu trebuie aruncata. Are foarte multe vitamine si, in plus, ajuta stomacul sa fie mai lejer, ne scapa de balonare.

Si din salata verde se poate face suc, la storcator. Este foarte buna pentru par, dar folosit in uz intern. Daca organismului ii dai un pic de suc natural, mancare buna, functioneaza asa cum trebuie si asta este sinonim cu sanatatea. Mai ales daca ne gandim in perspectiva. De exemplu, daca nu vrem sa racim iarna, trebuie ca pe timpul verii sa bem in fiecare zi cate un pahar cu suc de ceapa (30 ml) amestecat cu o lingurita cu miere de albine. Dar, bineinteles, trebuie si sfatul medicului atunci cand ne apucam de cure de sucuri naturale, mai ales daca suferim de boli precum diabetul.

×
Subiecte în articol: gastronomie