Cușcușul, căci el este vedeta, se gătește extrem de ușor și într-o mulțime de combinații.
Cum a făcut cumvaplace.ro salata de cușcuș cu legume vedeți în rețeta video de mai jos.
INGREDIENTE
-
100 g cușcuș
-
200 ml apă fierbinte
-
4 linguri de ulei de măsline
-
2 castraveți cornișon
-
1 roșie mare
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
1 ceapă roșie potrivită
-
1 linguriță de muștar
-
1 linguriță de miere
-
Coaja de la ½ lămâie
-
Zeama de la 1 lămâie
-
Mărar
-
Pătrunjel verde
-
Sare
-
Piper
-
Oregano
-
Sumac (sau boia dulce, opțional)
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un bol, amestecați cușcușul, apa fierbinte, sare, piper, sumacul (sau boiaua), oregano după gust și 2 linguri de ulei. Acoperiți și lăsați deoparte până tăiați legumele pentru salată, minimum 10 minute.
- Amestecați boabele de cușcuș cu o furculiță, să se aereze. Adăugați legumele, mierea, muștarul, uleiul rămas, coaja și zeama de lămâie, verdețurile, sare și piper după gust. Amestecați ușor, să se combine toate ingredientele, și asta a fost tot. Poftă bună!