x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Delicatesa din Nord

0
Autor: Tudor Cires Radu Tutuianu 20 Sep 2006 - 00:00
Delicatesa din Nord

CAIET DE RETETE - FINLANDA
Carnea de ren este caracterizata de fibrele fine si continutul redus de grasimi. Acest veritabil depozit de vitamine recomanda alegerea unei diete pe baza de carne de ren.

CAIET DE RETETE - FINLANDA
Carnea de ren este caracterizata de fibrele fine si continutul redus de grasimi. Acest veritabil depozit de vitamine recomanda alegerea unei diete pe baza de carne de ren.

Mediul in care traieste renul se transmite in mancare, prin gustul deosebit al carnii si prin calitatile ei nutritive. Congelata, conservata si procesata, carnea se poate consuma pe tot parcursul anului. Cea mai mare productie de carne de ren se inregistreaza din septembrie pana in februarie, cand sunt selectionate cele mai bune exemplare de ren, care se sacrifica apoi in macelarii specializate.

VARIETATE. Intre numeroasele feluri de mancare, bucataria finlandeza include traditionalele afumaturi din carne de ren, asociate cu legume ori constituind ingrediente ideale pentru supe si tocanite. De asemenea, sunt foarte populare tocaturile si produsele conservate ce pot fi savurate instant. Noi va prezentam cateva retete traditionale din carne de ren ce pot fi comandate in restaurantele din Finlanda.

CARNE DE REN IN SOS-CREMA DE CONIAC
Ingrediente: 600 g muschi de ren, 400 ml smantana, 40 ml coniac, ardei, arome pentru carne, 150 g sfecla rosie, 150 g morcovi, 150 g ceapa rosie, 50 g tomate, 50 ml otet balsamic, tarhon, sare, piper.

Preparare: Taiati carnea in felii de aproximativ 150 g, pe care le prajiti apoi intr-o tigaie, pe ambele parti. Adaugati smantana, coniacul si mirodeniile, apoi dati-le in fiert, pe foc mic. Separat, fierbeti sfecla rosie si morcovii in apa sarata, curatati-i si taiati-i in felii. Taiati si celelalte legume. Inabusiti-le putin, adaugand restul aromelor. Serviti cu cartofi fierti alaturi.

SANDVIS CU CARNE DE REN

Ingrediente: 50 g crema de branza frecata cu ceapa tocata, cateva frunze de laptuca, 150 g castraveciori marinati, 150 g tomate, 200 g felii carne de ren afumata, 100 g piersici conservate, 40 g agrise, un blat de paine nedospita (turta).
Preparare: Intindeti crema de branza pe un blat copt din faina nedospita. Aranjati frunzele de laptuca, feliile de carne si celelalte ingrediente deasupra. Ornati farfuria cu boabe de agrise.

FRIGARUI DE REN CU LEGUME MARINATE

Ingrediente: 640 g carne de ren, 200 g bacon, 200 g castraveciori, 200 g ardei rosu (capia), 150 g ciuperci, 50 g praz, 50 g fenicul, 50 g rosii uscate la soare; pentru marinata: 100 ml ulei de masline, doua linguri cu miere, 100 ml otet din vin alb, sare, piper.
Preparare: Taiati castraveciorii rondele. Taiati julien ardeii, prazul si feniculul. Amestecati toate legumele. Preparati marinada omogenizand uleiul de masline, mierea, otetul si condimentele. Puneti legumele in marinada si lasati-le impreuna doua ore. Taiati carnea de ren in cuburi de aproximativ 40-50 g fiecare. Taiati baconul in cuburi. Puneti carnea de ren pe frigarui, intercaland cu bucati de bacon. Asezati frigaruile pe un gril si coaceti-le rotindu-le pe toate partile. Serviti cu legume marinate.

SUPA DE REN

Ingrediente: 400 g carne de ren, 500 g cartofi, 100 g morcovi, 50 g ceapa, condimente, sare.
Preparare: Taiati cartofii si celelalte legume. Adaugati apa si condimentele. Fierbeti la foc mic. Adaugati carnea si amestecati. Puneti sare dupa gust.

CARTOFI COPTI

Ingrediente: un kg cartofi roz, 150 g smantana proaspata, 250 g branza frecata cu ceapa tocata, 160 g carne de ren afumata si taiata marunt, o ceapa rosie.
Preparare: Inveliti cartofii cu coaja in staniol si coaceti-i aproximativ o ora la temperatura de 175ÞC. Amestecati smantana, crema de branza, carnea si ceapa taiate marunt. Cand cartofii s-au copt, faceti o taietura longitudinala si puneti in deschiderea astfel formata compozitia de mai sus. Serviti cu salata si paine proaspat prajita.

FILE DE REN CU SOMON

Ingrediente: (pentru o persoana) 150 g file de ren, 30 g somon marinat sau afumat, sare, piper alb, smantana, jeleu de coacaze negre.
Preparare: Faceti o taietura in fileul de carne de ren in care puneti bucatelele de somon marinat sau afumat. Condimentati cu sare si piper alb. Dati la copt intr-o tava pana cand se rumeneste putin carnea. Ingrosati sosul rezultat in tava cu smantana si jeleu de coacaze negre. Serviti cu legume fierte (cartofi, morcovi, sfecla) sau cartofi copti.

TORTILLA DE REN

Ingrediente: 500 g carne de ren tocata, 100 g ceapa, 40 g ardei, 200 g rosii pasate, piper, sare, doua linguri cu zahar brun, patrunjel, branza framantata, opt foi de tortillas, ulei.
Preparare: Prajiti carnea si ceapa taiata in putin ulei. Adaugati ardeiul, rosiile pasate si mirodeniile. Amestecati la temperatura mica. Incalziti foile de tortillas. Umpleti-le cu compozitia de mai sus si inchideti-le in forma de plic sau rulati-le, indoind putin unul dintre capete. Puneti aceste tortillas umplute intr-o tava si acoperiti-le cu branza framantata. Tineti-le la cuptor la temperatura de 250C pana cand branza capata culoarea galben-brun. Serviti cu salata proaspata.
Citeşte mai multe despre:   sare,   carne,   carnea,   tăiaţi,   brănză,   ceapa,   ingrediente,   preparare

 



Mai multe titluri din categorie

Cea de-a treia ediție iUmor, sezonul 9, a fost lider de audiență

Cea de-a treia ediție iUmor, sezonul 9, a fost lider de audiență
Galerie Foto Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon “iUmor”, difuzată duminică seara, între orele 20.00 și 22.57, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

Cadouri romantice într-o cană de cafea? Le găsești pe site-ul care te îndeamnă să dăruiești cadouri-experiențe

Cadouri romantice într-o cană de cafea?  Le găsești pe site-ul care te îndeamnă să dăruiești cadouri-experiențe
Galerie Foto „Cadourile care nu se uită niciodată au emoție și trăiri”, ne spune Florin Genet, CEO experimenteaza.ro, un site special de cadouri-experiență. Florin a adunat aici peste 500 de experiențe diferite care...

Antena 3, lider de audiență în ziua votului

Antena 3, lider de audiență în ziua votului
Galerie Foto Antena 3 a fost lider absolut în momentul anunţării rezultatelor exit poll-ului pentru alegerile locale. Postul Antena 3 a dominat competiţia nu doar cu televiziunile de ştiri, ci a întrecut şi staţiile...

Rochii de mireasă pentru nunta în aer liber

Rochii de mireasă pentru nunta în aer liber
Vara este momentul pentru nunți incredibil de romantice și delicate în natură. Verdeața luxuriantă creează un cadru natural, în care poți țese deja tema dorită și abundența luminii - o dispoziție...

Emisiunea a fost urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, Cea de-a treia gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Emisiunea a fost urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, Cea de-a treia gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto Cea de-a treia gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de AMI, cu o excelentă transformare în DUA LIPA, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional, cât şi la...

X Factor, lider de audiență pe toate categoriile de public. Premieră în cadrul show-ului: Florin Ristei a acordat primul wild card

X Factor, lider de audiență pe toate categoriile de public. Premieră în cadrul show-ului: Florin Ristei a acordat primul wild card
Galerie Foto Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon X Factor, difuzată vineri seara, între orele 20.29-23.04, la Antena 1, a fost lider de audiență pe toate categoriile de public. Astfel, la nivelul întregului public...

Hotspotcoffee.ro: cea mai bună cafea din România

Hotspotcoffee.ro: cea mai bună cafea din România
Te-ai gândit vreodată cum ar arăta diminețile tale fără cafea?  Pe lângă energia pe care o dă o ceașcă de cafea aromată, nimic nu se compară cu mirosul cafelei proaspăt prăjite. Echipa Hotspot...

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze
Căldura casei tale trebuie simțită la propriu, dar mai ales la figurat. Tocmai pentru acest lucru, ai nevoie de oferte create în favoarea ta, de care să beneficiezi pe tot parcursul anului. Pentru a te asigura că...

Universiada Pescarului Ediția I. Inginerii UPB au câștigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD

Universiada Pescarului Ediția I. Inginerii UPB au câștigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD
Prima ediție a concursului de pescuit sportiv – Universiada Pescarului – C&R , ce a reunit cadrele  didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și ale Universității POLITEH...

Moment emoţionant la revenirea pe platoul de filmare Te cunosc de undeva!

Moment emoţionant la revenirea pe platoul de filmare Te cunosc de undeva!
Galerie Foto La doar câteva săptămâni de la începerea filmărilor pentru cel de-al 15-lea sezon al transforming show-ului Te cunosc de undeva!, echipa emisiunii a fost greu încercată de cumplitul virus care a lovit întreg...

Oja semipermanenta: sfaturi pentru aplicare si indepartare

Oja semipermanenta: sfaturi pentru aplicare si indepartare
Pentru a avea o manichiura impecabila pentru o lunga perioada de timp, oja semipermanenta este solutia ideala. Dar cum functioneaza exact? Cum sa o elimini? Care sunt avantajele si dezavantajele ei? Pentru a avea o ma...

Începând din 29 septembrie, ora 22:00, Happy Channel difuzează producţia braziliană Orfanii unei naţiuni, câştigătoare a unui premiu Rose d’Or, dar şi Grand Prize la Seoul Drama Awards

Începând din 29 septembrie, ora 22:00, Happy Channel difuzează producţia braziliană Orfanii unei naţiuni, câştigătoare a unui premiu Rose d’Or, dar şi Grand Prize la Seoul Drama Awards
Începând din 29 septembrie, de luni până vineri, de la ora 22:00, Happy Channel va difuza în premieră producţia braziliană marca Globo, Orfanii unei naţiuni. Având la bază un subiect cutremurător, războiul...

Chefi la cuțite, din nou lider de audiență pe toate segmentele de public.  Emisiunea a înregistrat cele mai bune cifre din acest sezon

Chefi la cuțite, din nou lider de audiență pe toate segmentele de public.  Emisiunea a înregistrat cele mai bune cifre din acest sezon
Galerie Foto Şi marți  seara, telespectatorii au ales Chefi la cuţite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public şi a înregistrat cele mai  bune cifre din...

Maria Buză şi Marius Rizea, sursa de comedie în serialul Adela de la Antena 1

Maria Buză şi Marius Rizea, sursa de comedie în serialul Adela de la Antena 1
Galerie Foto Maria Buză şi Marius Rizea fac parte din distribuţia celui mai nou serial de ficţiune produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, Adela. Obişnuiţi să joace un cuplu, de data aceasta telespectatorii îi vor...

Hobby-uri fotbalistice. Ce pasiuni au Ronaldo și Beckham

Hobby-uri fotbalistice. Ce pasiuni au Ronaldo și Beckham
Ronaldo a declarat în 2008 că bingo-ul l-a ajutat să înveţe limba engleză, în vreme ce Will Smith a spus, într-un interviu, că scrima i-a apropiat pe el, David Beckham şi Tom Cruise. Cech a cântat la tobe...
Serviciul de email marketing furnizat de