Acest desert vine din Europa Centrală şi a fost adus în ţările vorbitoare de limba engleză de evreii refugiaţi între anii 1820 şi 1920…
Acest desert vine din Europa Centrală şi a fost adus în ţările vorbitoare de limba engleză de evreii refugiaţi între anii 1820 şi 1920…
Se prepară din brânză cremă sau cottage. Deoarece compoziţia este foarte moale se toarnă peste un blat tare.
REŢETĂ
Ingrediente: 40 g de biscuiţi digestivi zdrobiţi, 45 g de zahăr, 65 g de unt topit, 500 g brânză cremă frecată, o conservă (400 ml) lapte condensate îndulcit, 3 ouă, 50 ml suc de lămâie.Preparare: Cuptorul se încălzeşte la 150 de grade. Biscuiţii zdrobiţi şi zahărul se pun într-un castron mare, iar deasupra se toarnă untul topit. Se amestecă bine, până se omogenizează, apoi compoziţia se presează pe fundul unei forme cu margine detaşabilă, cu un diametru de 23 cm. Într-un alt castron se bate brânza cremă până devine pufoasă, se adaugă laptele condensat şi se bate bine. Apoi se încorporează pe rând ouăle, sucul de lămâie, se bate bine după fiecare ingredient adăugat. Amestecul rezultat se toarnă peste blatul de biscuiţi. Se dă la cuptor şi se coace între 50 şi 55 de minute. Când este gata trebuie să aibă o consistenţă elastică la apăsare.
Se răceşte şi se dă la frigider până când se serveşte.
Citește pe Antena3.ro