RETETA DE VEDETA
Dan Cogalniceanu a interpretat peste 50 de roluri in spectacole de teatru si teatru radiofonic, precum si in filme in regia lui Mircea Daneliuc ("Sistemul nervos", "Legiunea straina"), Dan Paduraru ("Un caz de disparitie"), Ioan Carmazan ("Raport despre starea natiunii"), Constantin Dicu ("Amantul marii Doamne Dracula") si Anthony Minghella ("Cold Mountain")
RETETA DE VEDETA
|
Dan Cogalniceanu a interpretat peste 50 de roluri in spectacole de teatru si teatru radiofonic, precum si in filme in regia lui Mircea Daneliuc ("Sistemul nervos", "Legiunea straina"), Dan Paduraru ("Un caz de disparitie"), Ioan Carmazan ("Raport despre starea natiunii"), Constantin Dicu ("Amantul marii Doamne Dracula") si Anthony Minghella ("Cold Mountain")
|
Un taran de la Husi...
"Bucataria la noi acasa, la Husi", prinde iar a povesti Dan, "era un fel de camera de zi, unde se statea la taclale, unde mama isi invita la cafea vecinele, unde de multe ori imi faceam temele si unde, cateodata, dormeam cand eram mic, pentru ca era si un pat acolo. Si-mi amintesc cum bateam albusul pentru nu stiu ce prajitura, cum curatam cartofii sau ceapa ori taiam zarzavaturi pentru ciorbe, cum tocam carne pentru chiftele sau mergeam la o vecina sa cumpar bors. Toate intamplandu-se in jurul mamei mele... Si uite asa m-am trezit gatind. Asa a fost copilaria mea. A fost frumos, am avut noroc de niste parinti minunati... Mama a insuflat in mine dreptatea neconditionata, iar tata mi-a imprimat dragostea pentru familie si pentru tot ce inseamna traditii."Citește pe Antena3.ro
Resoul din spatele scenei
"Majoritatea spectatorilor de teatru habar nu au ce se intampla in spatele scenei", ramane cu inima (si vorba) la prima dragoste amicul meu. "Ca tinerii frumusei, imbracati in costume stralucitoare, carora pare ca nu le lipseste nimic si fac totul sa para atat de usor pe scena, gatesc pe resoul electric intr-o cabina nenorocita din teatrul in care au fost angajati. Ei spera ca se vor lansa si vor ajunge un De Niro sau Pacino. Iar in final ajung sa se hraneasca doar cu aplauzele publicului", adauga amar. "Dar nu de asta iubim actorii...", revine schimband tonul. Optimistul convins... "E magic teatrul si e frumos gatitul."
| ||
Sa alegiCelor care se considera vedete le doresc multa sanatate, iar personajelor care sufera de vedetism le doresc internare usoara. In rest, lucrurile sunt deosebit de simple: trebuie sa-i saluti pe ai mai in varsta, sa pupi mana mamei tale si, daca poti, sa citesti ceva din cand in cand. Restul e tacere..." |
| ||
DOBOS APERITIVChiar daca e din familia antreurilor, nu trece totusi cu usurinta peste el si fa cum se cade 10-12 clatite dintr-un ou, 8 linguri de faina, un praf de sare, doua linguri de ulei si apa. Fara zahar! Unge-le alternativ cu cate una din umpluturile care-ti sunt mai pe plac: amestec de carne tocata, ceapa calita, sare, piper, condimente dupa gust sau piure de spanac sau amestec de branza de vaci, smantana, boia dulce, verdeata, sare, piper sau ciuperci trase la tigaie cu masline fara samburi, un strop de ulei de masline, usturoi, doua-trei linguri de pasta de tomate, sare, piper, condimente dupa gust sau... ce-ti mai vine in minte!Apoi se pun intr-o tava. De jur-imprejur se asaza legume. Pentru ornat, dar si pentru gust, se toarna un pic de ketchup peste clatite, sau mai bine un sos facut in casa (pasta de rosii, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, un pic de usturoi). Se da la cuptor 30 de minute, dupa care se taie in felii ca de tort si se serveste cald, cu smantana deasupra. |