x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Din sange de godac, un preparat traditional

Din sange de godac, un preparat traditional

19 Dec 2004   •   00:00

Unul dintre preparatele care fac deliciul Craciunului este sangeretele. Pentru a-l prepara aveti nevoie de cateva mate foarte groase, un litru de sange de la porc, o jumatate de kilogram de slanina, o jumatate de kilogram de orez, un kilogram de carne grasa de la gatul porcului, sorici, sare, piper, cimbru si ienibahar.



Ca totul sa iasa asa cum v-ati dorit trebuie sa respectati cateva reguli, care au fost pastrate in traditia romaneasca de foarte mult timp. Multe dintre acestea tin insa si de igiena. De aceea, trebuie sa spalati matele foarte bine, cu multa apa si otet, si apoi sa le lasati ceva timp in apa rece. Orezul nu trebuie sa il fierbeti foarte mult, pentru ca este bine sa fie un pic tare atunci cand este adaugat in sangerete. Oricum, dupa ce toate ingredientele sunt puse in mat si este asezat pe foc, orezul va putea fierbe. De mancat, se poate manca oricum. Fie ca atare, fie afumat - ca sa tina mai mult, fie fiert. Maramuresenii obisnuiesc sa il prajeasca in untura. Pentru ca este un produs gras, este indicat sa consumati un vin alb.

×
Subiecte în articol: gastronomie