x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Distractie in centrul Capitalei

Distractie in centrul Capitalei

01 Iun 2005   •   00:00

In fiecare seara, Palatul Parlamentului din Bucuresti este ascuns dupa o cortina de fum. Pana pe 5 mai bautorii de bere si amatorii de mici nu prognozeaza risipirea norului de deasupra Pietei Constitutiei.



  • de VERONICA GUZUN

  • RELAXARE. Berea este cel mai bun prieten pe timp de vara
    Intre 27 mai si 5 iunie Capitala e in sarbatoare, e Festivalul International de Bere Tuborg. Evenimentul nu tine o zi-doua, ci tocmai zece zile, astfel incat si cei mai ocupati bucuresteni sa poata veni la o bere in plin centrul Bucurestiului.

    ATMOSFERA. Pentru mai multa veselie, berea este insotita de mici, hamsii, carnaciori ardelenesti, frigarui si multa muzica. Melodii pentru toate gusturile, dar pacat ca nu se aud. Ori spatiul amenajat este prea mare pentru puterea boxelor, ori fluierele petrecaretilor sunt mai zgomotoase. Noroc cu ecranele puse peste tot, ca altfel nu ai fi stiut cine canta. Totusi, cei care au stat mai aproape de scena au avut parte si de spectacol si de bere. Au dansat sub ritmurile Aguridei interpretate cu foc de Loredana, au incins si-o hora cand le-a venit cheful.

    Cu cat te indepartai de scena, cu atat era mai usor sa circuli. Din cand in cand poti intalni oameni care fac ghidaj prin telefon: "Sunt langa chioscul unde se vand hamsii" sau "Sunt pe partea dreapta la cortul mare". Sansele sunt prea mici sa se intalneasca. Lumea vine valuri spre piata. Pe role, pe biciclete, cu taxi sau pe propriile picioare.

    DEZORDINE. Cei care au pofta de hamsii prajite trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare, la coada se sta cam o ora. Tarabe cu mici, carnaciori si frigarui sunt mai multe, asa ca va veti satisface pofta destul de repede. In ceea ce priveste semintele prajite, le puteti lua de unde cumparati si bere. In acest an sunt prezente mai multe sortimente de bautura din hamei, unele dintre ele in premiera in Romania. Oferta de bere este mai mare decat oferta de locuri la mese si de pubele, asa ca majoritatea bea si mananca din picioare sau se asaza pe asfalt. Apoi arunca pe jos farfurii de carton pe jumatate pline cu mustar, pahare goale si coji de seminte.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie