GASTRONOMIE
Terasa cu scaune de plastic si umbrelute inscriptionate cu tot felul de marci de bere dau un aspect ieftin unui loc incarcat de istorie, cum este cazul
Hanului lui Manuc.
FLORIN CEPEAGA
"Asa este", recunoaste directorul complexului comercial, Gheorghe Anghelescu. El spune ca nu a avut destui bani sa cumpere alte materiale pentru terasa. "Oricum e mai bine decat mesele din tabla care erau inainte", adauga Anghelescu, care a preluat conducerea Hanului la sfarsitul lui 2002.
Tot din motive financiare, nici scena de langa terasa nu arata mai bine, chiar si pentru un local de doua stele.
TRADITIONAL. La Han se pot servi numai mancaruri cu specific romanesc. Puteti gusta pastrama de oaie cu mamaliguta, tocanita cu carne, o ciorba cu taietei sau friptura la gratar. Nici sarmalele, micii sau carnatii de casa nu lipsesc din meniu.
ISTORIC. Manuc Bei a fondat, in 1804, hanul care ii poarta numele si astazi. Tot aici, in salonul voievodal, s-a semnat Pacea de la Bucuresti, la 6 mai 1812. Tudor Vladimirescu, ca si Bacovia, au fost doar cativa din oaspetii de seama ai Hanului. Cladirea face parte din patrimoniul national si este, in prezent, revendicata de doua familii.