x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festival - Delta, in sarbatoare

Festival - Delta, in sarbatoare

16 Mai 2005   •   00:00

Elevii Liceului hotelier "Sacre Coeur" din Saint Chely d’Apcher, Franta, au oferit vineri oficialitatilor tulcene o masa regeasca, in semn de multumire fata de conditiile oferite pentru efectuarea stagiului de practica, transmite Rompres.



"Am fost primiti emotionant si am putut lua contact cu un alt tip de servicii hoteliere decat cele practicate in Franta, motiv pentru care consider ca scopul nostru educativ-cultural a fost atins", a declarat sambata Xavier Giroud, profesor la Liceul hotelier "Sacre Coeur". Cei 12 elevi francezi, sub coordonarea lui Alain Montaron, profesor de tehnologie culinara, au oferit la Complexul turistic Mila 35 un meniu constand in cappucino de sparanghel cu sunca, millesfeuilles cu salau si picioare de porc, piept si pulpe de pui umplute cu melci, platou cu branzeturi frantuzesti si prajitura cu mere Tatin, toti oaspetii declarandu-se incantati. Sambata, 12 elevi din cadrul Colegiului economic "Delta Dunarii" vor pleca in Franta pentru a efectua stagii de practica, deplasarea acestora fiind posibila prin Programul Leonardo Da Vinci. Amintim ca intre cele doua unitati de invatamant exista o relatie de colaborare inca din 1999, anul acesta elevii francezi efectuand stagii de practica in sapte complexuri hoteliere. (Cristina Andreea Catana)

×
Subiecte în articol: gastronomie