x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festival - Sarbatoarea rosiilor

Festival - Sarbatoarea rosiilor

03 Iun 2005   •   00:00

Statele Unite ale Americii intra in perioada sarbatorilor. Festivalul Rosiilor Roz este unul dintre cele mai vechi evenimente de acest gen din Arkansas.

Intre 4 si 11 iunie, lumea va dansa Salsa pe strada, se vor organiza concursuri trasnite si se vor manca foarte multe rosii de diferite culori: roz, verzi sau rosii. Printre atractiile festivalului se numara concursurile de Mini Miss Rosie Roz, Miss Adolescenta Rosie Roz sau Miss Rosie Roz. Copiii vor fi pictati pe fata si vor participa la concursul tinerelor talente.

Pentru a atrage mai mult public, vor avea loc si concursuri de viteza la mancat rosii verzi. Un alt concurs interesant este cel de pictare a rosiilor.

Ideea acestui festival a venit atunci cand in statul Arkansas au scazut vanzarile de rosii. Specific pentru aceasta zona este faptul ca din 1920 agricultorii cultiva rosii de culoare roz, o raritate in SUA, de aici si numele festivalului. Anul acesta, evenimentul care dureaza o saptamana a ajuns la a 48-a editie. (Veronica Guzun)

×
Subiecte în articol: gastronomie