x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivalul sarmalelor

Festivalul sarmalelor

de Carmen Dragan    |    22 Sep 2008   •   00:00

În perioada 19-21 septembrie la Praid, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor. Treizeci de echipe de bucătari, 13 din ţară şi 17 din Ungaria, au participat la competiţia menită să desemneze cele mai apreciate sarmale.



În perioada 19-21 septembrie la Praid, în judeţul Harghita, s-a desfăşurat Festivalul sarmalelor. Treizeci de echipe de bucătari, 13 din ţară şi 17 din Ungaria, au participat la competiţia menită să desemneze cele mai apreciate sarmale. Au fost fierte aproximativ 30.000 de sarmale învelite în foi de varză, viţă- de-vie, podbal, tei, praz, ştevie, hrean sau în frunze de fasole, umplute cu carne de porc, de vită, de peşte sau de pui, cu ciuperci, cu urdă, afumate, dulci, acre sau sărate. Juriul a deliberat: cea mai gustoasă sarma au fost de fapt două: una preparată de restaurantul “Casa Telegdy“ din Praid şi alta de Birjan din Ungaria. Cea mai originală sarma a făcut-o Elo Erdely Egyesulet din Miercurea Ciuc, cea mai frumoasă prezentare a avut-o grupul Debreceni Barati Kor din Ungaria, cea mai diversificată gamă de sortimente au realizat-o reprezentanţii Antrec Bucovina, cea mai mare sarma a pregătit-o Duci Csapat din Ungaria, cea mai mică sarma, reprezentanţii Antrec Alba, iar la secţiunea cel mai tânăr concurent, câştigătorul a fost Colegiul Reformat din Cluj-Napoca. La festival a fost prezentată şi o mascotă vie, o fetiţă de trei ani, îmbrăcată… în varză.

×
Subiecte în articol: gastronomie