x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Francezii, în Ghidul Michelin New York: Ducasse pierde o stea, Daniel Boulud câştigă trei

Francezii, în Ghidul Michelin New York: Ducasse pierde o stea, Daniel Boulud câştigă trei

de Tudor Cires    |    07 Oct 2009   •   00:00

Cea de a cincea ediţie anuală a Ghidului Michelin la New York - scrie "Le Figaro" - i-a adus cea mai înaltă recompensă, 3 stele Michelin, "chef"-ului francez Daniel Boulud, pentru restaurantul său "Daniel", acesta devenind cel de al treilea restaurant francez din metropola americană care a avut acces la această distincţie.

După Jean-Georges Vongerichten - chef la "Jean-Georges" - şi Eric Ripert - de la "Le Bernardin" - Daniel Boulud este cel de al treilea francez recompensat cu maximum de stele Michelin care se alătură astfel, în celebrul Ghid, altor doi restauratori de succes: restaurantul japonez "Masa" al lui Masa Takayama şi "Per Se" al chef-ului californian Thomas Keller, venit să cucerească inimile newyorkezilor tocmai de pe Coasta de Vest.

După ceremonia de decernare a stelelor Michelin de la sfârşitul săptămânii trecute, constatăm "retrogradarea" pe firmament a restaurantului "L'Adour" a cunoscutului chef francez Alain Ducasse, care anul trecut - la puţină vreme după deschiderea restaurantului - obţinuse două stele Michelin, iar anul acesta a primit o singură stea. Alte patru restaurante recompensate anul trecut cu două stele şi-au păstrat însă poziţia, între care şi "Momofuku Ko", a americanul David Chang, bucătar considerat a fi noua vedetă a gastronomiei din Statele Unite.

Alte două restaurante s-au "căţărat" suficient încât să obţină două stele: "Alto", un restaurant italian "haut-de-gamme" situat în Upper East Side, în nord-estul Manhattanului, şi "Corton", din cartierul Tribeca, din sudul Manhattanului, ţinut de britanicul Paul Liebrandt, un foarte tânăr bucătar care promite, spun criticii gastronomi, să-i "răvăşească" pe americani.

×
Subiecte în articol: europa gurmanda