x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Fructele și legumele lunii august. Să ne bucurăm de tot ce are vara mai bun

Fructele și legumele lunii august. Să ne bucurăm de tot ce are vara mai bun

de Andreea Tiron    |    09 Aug 2023   •   09:15
Fructele și legumele lunii august. Să ne bucurăm de tot ce are vara mai bun

August este sezonul de vârf pentru o mulțime de fructe și legume. Propunerile noastre vă ajută să vă bucurați de tot ce are vara mai bun de oferit, dar și să faceți față căldurii ocolind, puțin, cuptorul.

V-am mai povestit despre cât de ușoară ne putem face viața folosind air fryer-ul în locul cuptorului tradițional, dar de această dată supralicităm cu un grătar! Cu siguranță mulți dintre noi putem alege un loc umbros lângă un mal de apă, iar un grătar portabil nu este foarte complicat de luat după noi.

Vestea bună este că, pe lângă tradiționalii mici, putem pregăti și câteva legume și fructe pe care chiar să le avem o săptămână întreagă. Așa împăcăm și nevoia de natură și timp liber, și organizarea meniurilor cât mai sănătoase pentru o săptămână întreagă, spune cumvaplace.ro

Fructele lunii august

  • Pepenele roșu – este regele neîncoronat al sezonului! Nouă ne place teribil și într-o salată cu brânză sărată.
  • Pepenele galben este companionul perfect pentru un jambon crud! 
  • Mere – mai ales cele verzi, apărute acum, conțin o multitudine de vitamine și minerale. Chiar dacă este abia la început sezonul lor, iar de mere ne vom putea bucura până toamna târziu și chiar o parte din iarnă, dacă sunt corect păstrate, merele sunt de neratat. Pentru că și ridichile negre sunt în plin sezon, puteți încerca o salată răcoritoare și consistentă. 
  • Afinele sălbatice sau de cultură sunt și ele pe tarabe, iar un sufleu cu iaurt sau un pandișpan sunt foarte ușor de preparat și teribil de tentante.
  • Zmeura de cultură este prezentă toată vara, ar fi păcat să nu continuăm să ne bucurăm de ea. 
  • Prunele românești, dulci și aromate, le alegem deja pentru găluște, dar nouă ne place teribil și puiul cu sos de mere și prune. Și am încercat cu succes și un gem ușor diferit, mai picant.
  • Smochinele nu sunt chiar atât de exotice precum cred unii. Spre malul mării sau pe Clisura Dunării se simt ca la ele acasă. Și sunt gustoase și zemoase, așa cum trebuie. Dacă tot v-am povestit despre labneh, crema libaneză de iaurt, puteți să le încercați în combinație, sunt minunate! 

Legume în plin sezon

  • Vinetele deja se pregătesc pentru iarnă, sunt în vârf de sezon, nu mai sunt trufandale, așadar dacă tot povesteam despre grătarul la marginea pădurii, cumpărați mai mult de 3 vinete din piață și o să aveți salată de vinete cu iaurt, cu dovlecei, sau cu tahini. Dacă nu ajungeți la grătar, vă propunem câteva variante de vinete la tigaie: într-un sandvici sau cu sos de miere
  • Dovleceii sunt în continuare la dispoziție și noi mai avem idei de preparare. Oare i-ați încercat pane cu sos de iaurt? Sau într-o ruladă de omletă?
  • Roșiile sunt în raiul lor în luna august. Nicicând nu sunt mai dulci decât acum și mai cărnoase și mai potrivite pentru supe-cremă sau .. un mic dejun cu ouă? Iar pentru prânz sau cină puteți încerca și combinația cu dovlecei sau zucchini
  • După ce ardeiul gras și-a făcut intrarea în bucătărie, este rândul ardeiului capia să preia controlul. Fie că îl coaceți doar pentru o salată simplă, fie pentru câteva bruschete pentru cină, nu-l lăsați deoparte! Iar la cuptor cu brânză sărată sunt o nebunie.

×
Subiecte în articol: luna august fructe legume