x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

20 Dec 2004   •   00:00

21 DECEMBRIE 2004
TRADITIE. Oboarele din Buzau si Ramnicu-Sarat au fost luate cu asalt, duminica, de buzoieni, in cautarea unui porc de Craciun. In ciuda cresterii cu aproximativ zece la suta a pretului, grasunii au fost la mare cautare. Kilogramul in viu a fost de 60.000-65.000 de lei, ceva mai ridicat decat in urma cu o saptamana. Bucurosi ca pot onora cum se cuvine Sarbatoarea Nasterii Domnului, cumparatorii nu s-au dat la o parte sa solicite sacrificarea grasunilor pe marginea drumului, plecand spre casa cu ei taiati. Conform traditiei din zona Carpatilor de Curbura, si cei mai saraci localnici pun bani deoparte in cursul anului pentru a avea masa imbelsugata de Craciun cu carnati, caltabosi, sarmale si friptura de porc. (Rompres)

FESTIVAL. Peste doua zile, mexicanii sarbatoresc "Noaptea Ridichilor". Petrecerea de pe 23 decembrie are o traditie care dateaza din timpul coloniilor si consta intr-o parada de siluete facute in intregime din ridichi. Cei care creeaza cele mai reusite papusi folosind numai aceasta vegetala sunt premiati.

×
Subiecte în articol: gastronomie