x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Lista de iulie: legume și fructe de sezon, în idei de rețete delicioase

Lista de iulie: legume și fructe de sezon, în idei de rețete delicioase

de Andreea Tiron    |    07 Iul 2023   •   08:15
Lista de iulie: legume și fructe de sezon, în idei de rețete delicioase

Oferta legumelor și fructelor de sezon este tot mai bogată în piețe și chiar la supermarket, cu produse locale, așadar este o plăcere să facem planuri pentru meniuri de vară, măcar de weekend, dacă nu avem cum în timpul săptămânii.

Potrivit cumvaplace.ro, prima pe listă și o zicem cu multă poftă, este de această dată fasolea verde, despre care tocmai ce am vorbit recent într-unul dintre articolele noastre. 

Ce facem cu fasolea verde? Cel mai bine ar fi să începem cu o porție ușor călită în unt cu usturoi, pentru că acum este mai fragedă ca niciodată. 

Mazărea își face și ea apariția, iar cea dulce-dulce pe care o găsim ca un elixir prețios măsurată în borcane pe tarabele din piețe este și cea mai dulce dintre toate. 

Și dacă tot am pomenit de cartofi noi, cu siguranță încep să fie și din producții locale, în iulie, nu din import. Sigur că pe primii îi prăjim în baie de ulei și radem brânză grasă deasupra, dar îi putem încerca și

Deja avem și ceva vinete de-ale noastre, deși august este luna lor de maximă dezvoltare, dar cu solariile care s-au înmulțit și la noi, beneficiem de aroma lor mai multe luni. 

În ce privește fructelecaiselor le adăugăm deja piersici, iar primele cumpărate le înghițim pe nerăsuflate, suntem siguri. 

Și pentru că tot suntem în plină vară, cocktail-urile și mocktail-urile sunt la mare căutare și fructele sunt binevenite în combinațiile alcoolice sau nealcoolice.

×
Subiecte în articol: retete iulie legume vinete mazare