Potrivit cumvaplace.ro, prima pe listă și o zicem cu multă poftă, este de această dată fasolea verde, despre care tocmai ce am vorbit recent într-unul dintre articolele noastre.
Ce facem cu fasolea verde? Cel mai bine ar fi să începem cu o porție ușor călită în unt cu usturoi, pentru că acum este mai fragedă ca niciodată.
- Salată cu ou și bacon
- Dar vine și vremea ciorbelor de vară, iar ciorba de fasole verde este star!
- Și nouă ne place și o mâncare mai consistentă, ce-i drept o putem pregăti vară și iarnă, dar am păstrat ceva fasole verde la congelator sau am pus la borcan: cu carne de porc.
Mazărea își face și ea apariția, iar cea dulce-dulce pe care o găsim ca un elixir prețios măsurată în borcane pe tarabele din piețe este și cea mai dulce dintre toate.
- Mâncare de mazăre cu sos de smântână
- Supă de mazăre cu smântână
- Mâncare de mazăre cu cartofi noi și sos de roșii… o nebunie! Dacă mai aveți cârnați crud-uscați din iarnă, nu ezitați să-i aruncați în cratiță, vă promitem să nu regretați.
Și dacă tot am pomenit de cartofi noi, cu siguranță încep să fie și din producții locale, în iulie, nu din import. Sigur că pe primii îi prăjim în baie de ulei și radem brânză grasă deasupra, dar îi putem încerca și
Deja avem și ceva vinete de-ale noastre, deși august este luna lor de maximă dezvoltare, dar cu solariile care s-au înmulțit și la noi, beneficiem de aroma lor mai multe luni.
- Vinete cu brânză de capră
- Umplute cu legume, ca să ne bucurăm de cât mai multe gusturi de vară
- Și, bineînțeles la grătar, că doar suntem în plin sezon al vacanțelor
În ce privește fructele, caiselor le adăugăm deja piersici, iar primele cumpărate le înghițim pe nerăsuflate, suntem siguri.
- Tartă rustică cu piersici
- Pateuri cu piersici și glazură vanilată
Și pentru că tot suntem în plină vară, cocktail-urile și mocktail-urile sunt la mare căutare și fructele sunt binevenite în combinațiile alcoolice sau nealcoolice.