x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

16 Mai 2006   •   00:00
CARTE DE BUCATE. Bucatarul italian Bruno Barbieri, care lucreaza la un hotel din Piemonte, in apropiere de Verona, a editat recent o carte de bucate neobisnuita. Retetarul sau, care se numaste "Mangiare da Cani" (mananca asemenea unui caine) contine 51 de retete pe care stapanii pot sa le pregateasca prietenului patruped, dar si sa manance impreuna cu acesta. Nici una dintre preparate nu contine zahar, chiar daca un capitol intreg este dedicat bucatelor de Craciun si aniversari. Cartea a fost realizata in colaborare cu un veterinar.

COTIZATIE. Membrii Asociatiei Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania isi pot plati cotizatiile intr-un cont deschis la BCR-sector 1, IBAN RO 78RNCB501000002710001. Aceasta metoda a fost aleasa pentru a le inlesni si bucatarilor aflati in provincie posibilitatea de plata. Pana acum, cotizatiile se plateau in Bucuresti. Cuantumul acestei cotizatii este de 60 RON si trebuie platit anual.

AMANARE. Manifestarea basarabeana "Caravana vinurilor", programata sa demareze in luna mai, in Romania, a fost amanata din cauza inundatiilor care au afectat grav mai multe judete prin care urma sa treaca aceasta, anunta agentia RGN Press. Evenimentul trebuia sa inceapa in orasul Galati, dupa care sa continue in judetele Braila, Tulcea, Constanta, Dolj, Arges, Sibiu, Brasov, Bacau si Iasi.

PARADA CARNATILOR. In diferite localitati din judetul Covasna se vor desfasura in acest an 15 festivaluri gastronomice destinate prezentarii traditiilor si ospitalitatii localnicilor, covasnenii dorind sa convinga lumea ca in judetul lor se gateste si se mananca cel mai bine, anunta agentia de presa Rompres. Printre evenimentele gastronomice organizate de covasneni se numara festivalul cartofului, ciolanului afumat, festivalul palincii, al pastravului, papricasului si gulasului, a precizat, vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos. Bucatarii din judetul Covasna nu sunt poate cei mai priceputi, dar cu siguranta se numara printre cei care prepara bucate pantagruelice, demne de Cartea Recordurilor. Anul trecut, in localitatea Turia, a fost preparat din mamaliga si branza un bulz in lungime de 60 de metri. In perioada 19-20 mai va avea loc primul festival din aceasta serie: Parada Carnatilor.

×
Subiecte în articol: gastronomie