x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info Gastronomie 14 august 2007

Info Gastronomie 14 august 2007

de Simona Chiriac    |    14 Aug 2007   •   00:00
Info Gastronomie 14 august 2007

Localitatea Hagigadar din judeţul Suceava i-a găzduit duminică pe miile de pelerini care au participat la Hramul Mănăstirii Dorinţelor.

EXPERIMENT. Un grup de locuitori din oraşul american Seattle a luat o hotărăre mai neobişnuită: de comun acord, ei au decis să nu consume decăt produsele care pot fi procurate de la cel mult 50 de kilometri distanţă de casă. Au renunţat astfel la cafea, banane, ananas, dar şi la produsele procesate. In felul acesta, ei doresc să demonstreze că se poate trăi doar consumănd produsele locale, incurajăndu-i astfel pe fermierii şi producătorii din zona localităţii Seattle. De asemenea, alimentele sunt astfel mai proaspete, mai sănătoase şi mai gustoase.

AGAPĂ. Localitatea Hagigadar din judeţul Suceava i-a găzduit duminică pe miile de pelerini care au participat la Hramul Mănăstirii Dorinţelor. Ca in fiecare an, in duminica de dinaintea Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea din Hagigadar comunitatea armenească s-a străns laolaltă. După Sfănta Liturghie, participanţii au fost invitaţi să deguste specialităţile armeneşti pregătite anume pentru această ocazie. Vedeta agapei creştine a fost supa tradiţională de urechiuşe. (S.C.)

×
Subiecte în articol: gastronomie