x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Junk food

Junk food

de Jospeh Hadad    |    31 Mar 2006   •   00:00

Eu personal nu am incredere in junk food, mancarea specifica fast-food-urilor. Stiu ca depinde foarte mult de locul de unde alegi sa consumi astfel de preparate. Si mai stiu ca in lume a prins foarte bine, pentru ca oamenilor le place. Este exact pe gustul lor.

Insa habar n-au ce mananca. De exemplu, daca aleg aripioare de pui pane, nu stiu ce se afla inauntru. Nu stiu nici macar daca este carne de pui. Are foarte multe condimente, care ii dau gustul. Dar acesta vine de la crusta cu care aripioarele sunt invelite. Plus ca are avantajul de a fi si foarte ieftin. Numai ca sa umple stomacul pe moment.

Daca as vrea vreodata sa mananc junk food, as fi foarte atent la curatenia locului, sa vad cu ochii mei cum este preparata carnea. De aceea, as alege frigaruile, dar carnea trebuie pusa pe bat sub privirea mea, nu in bucatarie sau undeva in spate. Trebuie sa vad ca nu este folosita carne congelata. Nu as refuza nici kebab, inimi de pui cu salata verde alaturi, dar totul depinde de locul unde mananci.

De aceea, de la cei care prepara astfel de mancaruri pe strada nu as manca niciodata. Este foarte mult fum, este praf. Sunt microbi. Carnea aceea care sta langa geam va fi plina de fumul de la tevile de esapament. In toata lumea se lucreaza asa, insa nu este igienic. Stiu ca oamenii nu au timp si nu au nici bani sa plateasca 70-80 de euro pentru o masa. Asa ca prefera sa ia ceva repede de pe strada, sa plateasca putin. Dar problema este ca nu stiu ce le intra in stomac. De exemplu, la kebab - care se face din carne tocata - nu stii niciodata ce se adauga. Dupa ce termini de mancat te simti satul, dar dupa trei ore, cand mancarea isi face efectul, vei simti ce a fost cu adevarat in portia luata de pe strada.

Sunt multe locuri care vand junk food si ofera si salata. Si la aceasta trebuie sa fim atenti. Legumele trebuie spalate foarte bine, pentru a indeparta pesticidele de pe ele. Nu prea se tine cont de faptul ca legumele vin din strainatate la bax, cu tir-ul, si nu toate sunt curate, si nici toate baxurile izolate asa cum trebuie.

Nu contest ca exista cateva firme care produc junk food foarte bune si oamenii ar trebui sa mearga doar acolo sa manance. Trebuie sa fie atenti la cele mai mici detalii. Chiar si la condimentele care sunt adaugate.

Trebuie sa fiti atenti la aceste detalii, pentru ca se vede pe pielea noastra ce ii dam organismului sa manance. Daca aceasta nu straluceste de sanatate inseamna ca trebuie sa regandim modul in care ne alimentam. Cei care vand fac bani. Putem parafraza un celebru proverb romanesc: "Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti!"
×
Subiecte în articol: gastronomie