x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La Acapulco, in Bucuresti

La Acapulco, in Bucuresti

de Max Gourmet    |    19 Iul 2006   •   00:00
La Acapulco, in Bucuresti
CRONICA DE RESTAURANT
Prin anii ’50, o data cu construirea Stadionului 23 August din Bucuresti, aparea pe malul lacului un restaurant pentru reprezentantii clasei muncitoare. Rod al imaginatiei eretice a unui nomenclaturist comunist, care mancase la Acapulco intr-o calatorie prin lumea capitalista (si "decadenta"), localul a avut o vreme circuit inchis. Apoi, din deceniul al VII-lea, Riviera a decazut putin cate putin. Recent, restaurantul cu terasa a suferit un lifting: decoratie noua, vesela de import, atitudine de cinci stele si meniuri profesioniste semnate Marin Anitei…

Sa detaliem: o sambata de iulie, caldura mare, lac, nunta fitoasa - cu greu un loc liber printre fericiti. Meniul meu incepe cu paine prajita si unt din partea casei. Sar acest pas si comand o salata Caprese cu mozzarella, rosii, ulei de masline si busuioc. Busuiocul ar fi o chestie nemaipomenita, proaspat, altfel combinatiile de vara cad in desuetudine. Din podul cu fan plonjez in farfuria cu supa de ceapa. Supa care ori e totul, ori nimic. Felul cum se prajesc "suvitele" de ceapa, calitatea untului, timpul de fierbere ori cel de "gratinare" a crutoanelor cu branza sunt mici secrete traditionale care dau in final nota mancarii. Supa merita intr-adevar nota Nadiei Comaneci, in schimb, muschiul de porc Riviera trece mai greu baremul, in ciuda aspectului artistic ingrijit. Sucul de rosii prea sarat (la fel, "plicul" confectionat dintr-o omleta cu verdeata, care invelea bucatile de carne), mi-a amintit recomandarea nutritionistilor sa bem in sezon doi litri de apa zilnic.

Apa si un pahar de Traminer m-au trecut la felul urmator, salaul imperial - gatit dupa o idee demna pentru un concurs gastronomic international. Il fotografiez pentru amintire si asa, din aproape in aproape, cu o cafeluta turceasca si o inghetata cu fructe de padure, numita, nu stiu de ce, "Riviera", ma declar, in final, multumit. Am vazut un restaurant, nici prea-prea, nici foarte-foarte, unde preturile nu sunt ca la Acapulco, dar unde, intr-o zi de vara, ne putem da seama ca nici noi nu suntem pe riviera Pacificului.

NOTELE LUI MAX
Restaurantul „Riviera"
Parcul National
  • Mancare - 4/5
  • Servire - 4/5
  • Ambianta - 4/5
  • Pret - 4/5
  • DE GUSTIBUS
    SALAU IMPERIAL. Aspectul mancarii te duce cu gandul la un dineu de gala. Rulourile din fileuri de salau ascund in ele o felie de somon cu miez de surimi. Tavalite prin migdale prajite si taiate artistic, se asorteaza numai bine cu sosul de scoici si cartofi fierti. Pacat de gustul prea fad al unor ingrediente… PreT: 55 RON

    ×