Mesele rusesti sunt impodobite, in mod traditional, cu papusi mici, din lemn, pictate manual - Matrioska. Specific pentru acestea este faptul ca sunt mai multe papusi de diferite dimensiuni, una in interiorul celeilalte.
CRISTINA CATANA
Un rus isi incepe masa prin a spune: "Sanatate! Imi pare bine ca ne-am intalnit si fie ca data viitoare sa va gasim sanatosi!". Urarea, spune Ane Mary Irimescu, directoarea executiva a restaurantului bucurestean cu specific rusesc Troika, este udata din plin cu votca servita in paharele speciale, numite liunca.
Rusii transforma fiecare masa intr-un festin. Le place ca de la inceput sa aiba toata mancarea pe masa. Daca sunt la restaurant si ospatarul ii intreaba daca poate lua farfuriile goale de pe masa spun un politicos "da", insa lucrul acesta ii deranjeaza pentru ca masa lor trebuie sa fie intotdeauna plina.
GUSTAREA. Ingredientele de baza ale bucatariei rusesti sunt sfecla rosie, pestele, carnea de vita si cea de porc. Masa incepe cu gustari reci: matroska â un amestec de sfecla rosie, nuca, stafide, prune uscate, mar si usturoi, ciuperci marinate, clatite cu icre rosii sau negre. Un alt preparat traditional rusesc servit ca aperitiv sunt pelmeni: un fel de pernute de coca umplute cu carne de vita si de porc, fierte si servite cu smantana.
Masa continua cu bors cu sfecla rosie si carne de vita. De asemenea, se mai poate servi si uha â o supa din peste.
Citește pe Antena3.ro
O masa ruseasca se termina cu o ceasca de ceai, pentru ca este considerat un bun digestiv. Acesta se serveste dintr-un samovar â ceainic rusesc.
Chiar daca aceste bucate par a fi niste combinatii bizare greu de digerat, nu va temeti sa le incercati! Veti descoperi gusturi noi si incitante.