BARUL CASEI
Postul are misiuni purificatoare, atat din punct de vedere spiritual, cat si in ceea ce priveste sanatatea si starea de bine a organismului nostru. In perioada Sarbatorilor de iarna, aportul de grasimi si zaharuri poate fi peste medie, de aceea este necesara o pregatire pentru ceea ce va urma.
Un prim pas ar fi inlocuirea alimentelor bogate in lipide, de origine animala, cu cele care contin doar grasimi vegetale, mai usor digerabile. Renuntam inca de dimineata la obisnuita cana cu lapte de vaca in favoarea unei cani mari cu lapte de soia, nutritiv, sanatos si energizant.
Laptele de soia are o consistenta cremoasa si este foarte bogat in proteine, fapt pentru care este recomandat in alimentatia zilnica a vegetarienilor. Datorita originii sale vegetale, consumul laptelui de soia este ideal in perioadele de post.
Hranitor
El poate fi baut ca atare, dar in aceeasi masura poate inlocui laptele de vaca din orice reteta. Trebuie totusi consumat cu moderatie, pentru ca aportul sau proteic il face mai mult un aliment decat o bautura. Laptele de soia nu contine colesterol si poate fi baut cu incredere de cei sensibili la lactoza. Pentru ca fiecare dimineata de post sa fie inceputul unei zile excelente, laptele de soia, aromat cu ciocolata sau vanilie, poate fi consumat cu cereale sau diferite deserturi umplute cu crema de post, pregatita tot cu lapte de soia. LAPTE DE SOIA CU CACAO SI MIERE
| ||
In China si Japonia, laptele de soia este foarte popular. Este consumat proaspat in fiecare zi. Se pare ca in aceste tari a inceput istoria laptelui de soia, cu mii de ani in urma. Aici, bautura poate fi achizitionata de la vanzatorii stradali sau din diferite cafenele. Este servita rece sau calda si adesea indulcita, pentru mai mult deliciu. Multi insa o pregatesc acasa, adaugand arome de ciocolata, vanilie sau alune. |
Citește pe Antena3.ro