Faptul ca se apropie primavara este o bucurie pentru mine. Acum vom avea posibilitatea sa inovam retete noi cu toate aceste verdeturi care vor aparea pe piata. Sunt urzici, loboda, foarte multe tipuri de salata. Toate sunt atat de proaspete, incat este imposibil sa nu iti faca pofta! Dintre toate acestea, urzicile imi plac cel mai mult. Este o verdeata care creste sal-batic, iar culoarea lor nu o poti copia in nici un fel. Este foarte naturala. Avantajul lor este ca se pot gati in foarte multe feluri. Stiu ca in Romania cea mai cunoscuta reteta este cea de piure de urzici. La aceasta se pot adauga oua prajite. Mai exista varianta sa fie preparate cu peste, rosii si usturoi la cuptor. De asemenea, urzicile pot fi garnituri foarte apetisante, atat ca gust, cat si ca aspect.
E bine ca noi, bucatarii-sefi, sa ne innoim meniul in aceasta perioada. Mai ales ca acum se lucreaza mult mai usor decat iarna, cand nu ai aproape nimic. Atunci, majoritatea ingredientelor vin din strainatate. Dupa aceea vor aparea ridichiile si spanacul. Acesta din urma are fier, este aproape 100% fier. O reteta mai deosebita ar fi de spanac umplut cu legume. Il mai putem sota sau gratina. Nu trebuie sa uitam ca poate constitui o umplutura delicioasa, mai ales pentru preparatele din peste, in special somon.