. Am gătit-o așa cum ne-o aminteam de la una dintre bunicile noastre – o rețetă simplă, de post, dar cu gust minunat.
INGREDIENTE
-
10 legături de ștevie (mici)
-
1 ceapă mare
-
100 g orez
-
1 morcov
-
500 ml passata (sos gros de roșii)
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați în mai multe ape reci frunzele de ștevie. Puneți-le la scurs, tăiați-le codițele.
- Între timp, puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când apa stă să dea în clocot, puneți frunzele de ștevie și opăriți-le 2-3 minute. Le scoateți apoi într-o sită și păstrați din apa în care au fiert.
- Tăiați ceapa tăiată mărunt și dați morcovul pe răzătoarea mică. Tăiați frunzele de ștevie opărite și răcorite între timp.
- Încingeți 2 linguri de ulei și căliți ceapa până devine sticloasă. Adăugați apoi și morcovul ras și după 2-3 minute și orezul spălat și bine scurs. Amestecați să nu se lipească și după alte 2-3 minute turnați, treptat, sos de roșii și câte un polonic din apa în care au fiert frunzele de ștevie. Puneți sare și piper după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc mic, să se gătească orezul.
- Puneți apoi ștevia, amestecați și, dacă e nevoie de mai mult sos, mai adăugați un polonic din apa în care ați opărit ștevia. După 2-3 minute, stingeți focul și poftă bună vă dorim!
REȚETĂ VIDEO