Masa de Craciun inseamna miros de sarmale si de brad, colinde si toata familia stransa in jurul mesei. Sa vedem ce ar mai trebui sa adaugam ca totul sa fie perfect.
Recomandarea saptamanii
Masa de Craciun inseamna miros de sarmale si de brad, colinde si toata familia stransa in jurul mesei. Sa vedem ce ar mai trebui sa adaugam ca totul sa fie perfect.
Taina bucatarului
|
In jurul mesei de Craciun ne strangem cu cei dragi,
de aceea gatim cu mai mult spor atunci cand stim ca din bucatele noastre vor gusta cei pe care
ii iubim. De aceea, trebuie sa o incarcam cu bunatati de toate felurile, de la aperitive la desert. Decorurile trebuie sa fie festive, pentru a accentua si mai mult atmosfera de sarbatoare.
|
Porc à la Coana Mare
|
Ingrediente: 230 g muschi de porc, un ardei gras, o rosie, o jumatate de ceapa rosie, sos tomat, usturoi,
ardei iute, patrunjel, sare, piper, oregano, ulei, faina.
Preparare: Legumele se taie in felii mari si se prajesc in ulei pana cand capata o culoare aurie. Apoi se scot din tigaie si se pun in alt vas cu 50 ml supa de oase. Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul, dupa care se adauga o lingura de sos tomat. Se mai lasa cinci minute. Muschiul de porc se sareaza, se pipereaza, se adauga putin oregano si putina faina, dupa care se prajeste in ulei incins. Se scoate din tigaie si se pune pe o farfurie. Deasupra se asaza legumele. Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.
|