x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Carmen Dragan    |    28 Feb 2007   •   00:00
"Felul in care tai carnea reflecta cum iti traiesti viata"
Confucius
  • Alina Craciun, Bucuresti: "Mi-ar placea sa servesc invitatilor mancarea in alt mod decat in vasele clasice. Puteti sa imi dati cateva sugestii?"
    O salata de fructe o puteti servi in jumatati de pepene galben, din care scoateti semintele si aproximativ o jumatate din pulpa fructului. Un sos rece il puteti servi intr-o treime de varza rosie, care se scobeste in interior, lasand doar o coaja de o grosime de 3 cm, iar diferite feluri de salata le puteti servi in jumatati de avocado.
  • Tatiana Lambru, Deva: "Am citit in revista dumneavoastra multe retete de obtinere a bauturilor in casa. As dori sa stiu daca pot prepara o bautura din nuci. Ma puteti ajuta?"
    Va putem recomanda o tarie pe baza de nuci. Aveti nevoie de 500 g nuci usor necoapte, care se zdrobesc si se introduc intr-o sticla. Se toarna 500 ml alcool. Dupa 6 saptamani se strecoara. Separat se dizolva intr-un litru de apa un kilogram de zahar. Se adauga impreuna cu o jumatate de litru de alcool de 50Þ, la taria de nuca. Se amesteca bine, se toarna in sticle si se pune dopul.
  • Ana-Maria Mihail, Targoviste: "De cativa ani incoace incerc sa pun magiunuri si dulceturi pentru iarna, insa de fiecare data, cam pe vremea asta, gasesc borcanele pline de flori de mucegai. Am primit multe sfaturi de la vecine, dar rezultatul este acelasi. Imi puteti dezvalui vreun secret?"
    Ca sa nu se formeze mucegai la suprafata, turnati peste continutul borcanului o lingurita-doua de rom sau rachiu de secara. Abia apoi acoperiti borcanul cu celofan.
  • ×