proverb popular romanesc
Pentru serile lungi de iarna, chiar este recomandata aceasta bautura, care se prepara intr-adevar foarte simplu. Aveti nevoie de o sticla de vin alb, o sticla de vin rosu, 300 ml apa, 3 paharele de rachiu de vin, 200 g zahar, cojile de la o portocala si de la o lamaie, 6 cuisoare si doua batoane de scortisoara. Incalziti intr-o oala apa, zaharul, cojile de lamaie si de portocala, precum si condimentele. Lasati sa fiarba la foc mic vreo jumatate de ora. Adaugati apoi vinul si rachiul. Se mai incalzeste o data si apoi se serveste.
Intr-adevar exista o metoda de a obtine cat mai multa zeama din portocale, lamai sau lamai verzi. Acestea trebuie incalzite mai intai timp de 30 de secunde la puterea maxima in cuptorul cu microunde. Abia apoi se taie si se storc. Ionelia Butnaru, Barlad: "Desi este iarna, ca desert cumpar deseori inghetata pe care o pastrez la congelator. Dar cum as putea portiona o inghetata foarte tare, atunci cand am musafiri care nu asteapta dezghetarea?".
Inghetata poate fi usor inmuiata daca se pune la microunde timp de 10-20 de secunde, la putere de 30%. Nu este nevoie sa se desfaca ambalajul.
Citește pe Antena3.ro