x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Carmen Dragan    |    10 Ian 2007   •   00:00
"La masa gata se aduna multi musterii"
proverb popular romanesc

  • Tatiana Mierlescu, Sighisoara:
  • "Am tot auzit ca punciul nemtesc se poate prepara si in casele noastre. Este adevarat?".
    Pentru serile lungi de iarna, chiar este recomandata aceasta bautura, care se prepara intr-adevar foarte simplu. Aveti nevoie de o sticla de vin alb, o sticla de vin rosu, 300 ml apa, 3 paharele de rachiu de vin, 200 g zahar, cojile de la o portocala si de la o lamaie, 6 cuisoare si doua batoane de scortisoara. Incalziti intr-o oala apa, zaharul, cojile de lamaie si de portocala, precum si condimentele. Lasati sa fiarba la foc mic vreo jumatate de ora. Adaugati apoi vinul si rachiul. Se mai incalzeste o data si apoi se serveste.

  • Vlad Constantinescu:
  • "Desi mi-am cumparat cel mai performant storcator de fructe, am senzatia ca citricele au mai multa zeama decat reusesc eu sa obtin prin stoarcere. Exista vreun truc pe care eu nu il cunosc?".
    Intr-adevar exista o metoda de a obtine cat mai multa zeama din portocale, lamai sau lamai verzi. Acestea trebuie incalzite mai intai timp de 30 de secunde la puterea maxima in cuptorul cu microunde. Abia apoi se taie si se storc.

    Ionelia Butnaru, Barlad: "Desi este iarna, ca desert cumpar deseori inghetata pe care o pastrez la congelator. Dar cum as putea portiona o inghetata foarte tare, atunci cand am musafiri care nu asteapta dezghetarea?".
    Inghetata poate fi usor inmuiata daca se pune la microunde timp de 10-20 de secunde, la putere de 30%. Nu este nevoie sa se desfaca ambalajul.

    ×