x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Carmen Dragan    |    03 Ian 2007   •   00:00

"Cand esti invitat la masa, pleaca satul de acasa"
proverb romanesc

"Cand esti invitat la masa, pleaca satul de acasa"
proverb romanesc

  • Adriana Alexandrescu, Bucuresti:
  • "Ne bucuram cu totii de gustul delicios de musli cu bucatele de mere, prune, caise, piersici, gutui si alte fructe, care se gasesc in comert, dar as vrea sa imi prepar si acasa. Cum as putea sa usuc fructele fara nici un conservant?"
    Conditia de baza este sa folositi fructe curate si impecabile. Pentru mere, reteta este urmatoarea: se spala merele, se curata si li se indeparteaza cotoarele. Se taie fructele rotocoale. Ca sa nu se innegreasca, amestecati cate un litru de apa cu cate o lingurita de sare si puneti rotocoalele de mar imediat in apa. Inainte sa le agatati la uscat, vor trebui sterse de apa. Se fixeaza pe un betisor si se lasa sa se usuce in cuptor, cu usa intredeschisa. Pentru a afla modul de uscare pe cale naturala a altor fructe, va recomand cartea "Redescoperiti secretele bunicii".

  • Marina Mihaila, Suceava: "As dori sa invat cateva retete in care sa folosesc martipan. M-ati putea ajuta?"
    Compozitia de martipan are intrebuintari multiple. Din ea se pot face cartofi. Compozitia se modeleaza in bilute mici, care se tavalesc prin praf de cacao. Adaugand si alte ingrediente, se poate confia. Se amesteca 200 g compozitie de martipan cu 100 g zahar pudra si se imparte in trei parti egale. In prima se adauga cacao, la a doua se pun cate 4 stropi de colorant alimentar rosu, iar la a treia cate 4 stropi de colorant galben si esenta de lamaie. Se intind pe rand intre folii de plastic transparente, apoi se suprapun. Se taie in dreptunghiuri de 1,5 cm latime.
  • ×