x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Simona Chiriac    |    27 Dec 2006   •   00:00
"Nunc est bibendum - Acum e momentul sa bem (sa sarbatorim)"
Horatiu

  • Alexandra Mirica, Craiova:
  • "Anul acesta m-am hotarat sa fac Revelionul in familie, alaturi de sotul, parintii si socrii mei. Mi-as dori tare mult sa-i impresionez, fiind pentru prima data cand as gati ceva special pentru ei. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea oferi un meniu de Revelion cu preparate mai sofisticate, poate chiar exotice".
    Un meniu de Revelion cu preparate deosebite ar putea include: supa de ciuperci cu tarhon servita cu o crema de smantana amestecata cu asmatui; crema de branza de capra mixata cu ceapa rosie si jambon; rulouri din piept de pui umplute cu o combinatie de mozzarella, rosii foarte coapte si busuioc; sorbet de sampanie cu zmeura si menta; somon fript cu sparanghel si piure de cartofi cu sos olandez; prajitura de ciocolata cu lichior, cirese confiate si frisca; mango cu frisca si topping de zmeura; branza servita cu telina, struguri si biscuiti.

  • Manuela Armeanu, Constanta:
  • "Caut de ceva timp o reteta care sa cuprinda printre ingrediente si anasonul. Mi-ar placea sa fie o prajitura sau orice altceva ce se poate servi sub forma de desert. Dar, mai ales, sa fie usor de facut, ca nu prea ma pricep. Ma poate ajuta cineva?". Pentru a prepara "Fursecuri cu anason" aveti nevoie de: 3 cani si jumatate de faina, o cana si jumatate de zahar, o cana de unt topit, 4 lingurite de praf de copt, 6 oua, o sticluta cu esenta de anason si jumatate cu esenta de lamaie. Se amesteca bine toate ingredientele, folosind un mixer sau un blender. Se pune compozitie in formele de fursecuri unse cu unt. Se coc in cuptor pana cand devin aurii. Se servesc cu zahar pudra sau topping de ciocolata.

    ×