Proverb romanesc
O reteta relativ usor de preparat este "Fazan umplut la cuptor". Fazanul se eviscereaza, iar maruntaiele se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi impreuna cu o legatura de patrunjel tocat, 200 g ciuperci, 100 g slanina afumata taiata cubulete, sarea, piperul si alte condimente, dupa gust. Fazanul se coase cu ata si se prajeste in cuptor, intr-o tava cu ulei. Din cand in cand se unge fazanul cu ulei ca sa se rumeneasca frumos. Speram ca aceasta reteta sa va fie de folos.
Am cautat pentru dumneavoastra o reteta inedita, cu care suntem convinsi ca nu veti da gres. "Pere glasate cu ciocolata". Se aleg patru pere, se descojesc, dar se pastreaza coditele. Se oparesc intr-o tigaie cu apa si zahar. Se lasa pana cand s-au inmuiat, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga cateva picaturi de lichior de pere. La bain-marie se topesc 100 g ciocolata neagra si putin unt. Se pun si perele, iar spre sfarsit se adauga o lingura de frisca si un pliculet cu zahar vanilinat. Perele se asaza in cupe, iar langa ele se pune inghetata de vanilie si se toarna compozitia de ciocolata. Se pot presara fulgi de migdale sau de nuca de cocos.
Citește pe Antena3.ro