x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Simona Chiriac    |    15 Noi 2006   •   00:00
"Daca vrei sa dormi bine, mananca devreme!"
proverb latin

  • Mariana Stefanescu, Arad:
  • "Copiilor mei le plac foarte mult pastele, asa ca le prepar ori de cate ori am ocazia. Ceea ce nu-mi place insa este ca se usuca relativ repede si nu am descoperit inca modalitatea prin care sa le reincalzesc fara sa se prinda de tigaie. Ma puteti ajuta?"
    Pastele nu se vor mai usca daca le veti incalzi in cuptorul cu microunde. Ca o alternativa, inveliti vasul in folie si puneti-l in cuptorul preincalzit la 180ÞC, timp de 15-20 de minute.

  • Dana Fulger, Calarasi:
  • "Am intalnit in cartile de bucate, dar si in Jurnalul de bucatarie, retete care au printre ingrediente apa de flori de portocal. Nu stiu despre ce este vorba si nici nu am gasit sa cumpar. Imi puteti spune cum as putea sa improvizez?"
    Daca nu gasiti apa din flori de portocal, tot ce trebuie sa faceti este sa luati cateva portocale si sa le descojiti. Coaja puneti-o la macerat in vin alb dulce timp de o zi intreaga. In felul acesta veti respecta indicatiile din reteta si va veti bucura de reusita.

  • Ioana Fagarasanu, Ploiesti:
  • "Am inceput sa gatesc de foarte putin timp si deja ma confrunt cu numeroase probleme. Cea mai recenta este legata de branza cu o consistenta mai moale. Nu stiu cum sa fac ca sa o dau pe razatoare in asa fel incat sa nu se lipeasca. La sfarsit obtin niste mingiute de branza si nu arata deloc asa cum mi-as dori." Solutia este una simpla si la indemana. Puneti branza pentru cateva minute in congelator, suficient cat sa se intareasca un pic. In continuare nu trebuie decat sa o dati pe razatoare si nu veti avea nici o problema.

    ×