x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Nici o excursie fara bucatareasa

Nici o excursie fara bucatareasa

29 Mai 2005   •   00:00

La Salonul Copiilor, de la Palatul National al Copiilor, parintii au posibilitatea sa afle in perioada 27 mai-2 iunie informatii despre scolile si gradinitele din Capitala.

  • de CRISTINA ANDREEA CATANA
  • OFERTA. La petrecerile private pentru copii, organizate de firme specializate, distractia si mancarea sunt esentiale, iar toate acestea va pot face sa scoateti din buzunar cel putin 800 de euro pentru 20 de micuti
    Ziua Copilului se apropie din ce in ce mai mult. Cei care merg la gradinita sunt cei mai fericiti, pentru ca au ocazia sa mearga in excursii la munte. Si nu oricum, cu mic, cu mare, de la grupa mica pana la bucatareasa.

    PETRECERI. Aceasta modalitate de a petrece 1 Iunie a devenit un obicei. Se trezesc de dimineata, cam pe la ora 7:00. Asta in cazul in care micutii reusesc sa adoarma, pentru ca emotia ii face sa se foiasca de colo-colo prin casa, dupa cum spune o doamna educatoare de la Gradinita 187. La ora 8:00 sunt la autocar, plini de voie buna. O ora mai tarziu, se face un popas, unde copiii iau micul dejun. Tot ceea ce vor manca este preparat din zorii zilei in bucataria gradinitei, iar bucatareasa ii insoteste. Meniul tine cont de toate necesitatile unui copil aflat in crestere. "Ousoare, branza topita proaspata, rosioara si castravetele nu pot lipsi de la masa micutilor", ne spune doamna educatoare. Restul de preparate, pulpe de pui, chiftele, gratar, fructe, este consumat la destinatie. Surpriza cea mare ramane pentru la sfarsit, cand copiilor li se da tortul aniversar. Dupa o astfel de zi, plina de surprize, micutii ajung acasa franti de oboseala, dar fericiti ca au petrecut o zi in aer liber.

    O alta varianta de a petrece Ziua Copilului o reprezinta petrecerile organizate de firmele private. Un astfel de eveniment, organizat pentru 20 de copii, ajunge cam la 800 de euro. In aceasta suma sunt incluse locatia, mancarea si distractia. Copiii isi pot alege o tema a petrecerii si in functie de aceasta se va pregati totul. Daca o fetita vrea o "Barbie Party", atunci totul, de la invitatii la tort, va avea imaginea papusii desenate. S-a gasit chiar varianta realizarii unui tort in jurul papusii, iar prajitura sa fie rochita. Pe langa prajituri, copiilor li se ofera minitartine, minisnitele si alte minipreparate, facute special pentru a le incanta ochii.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie