1. Salata
Desigur, salata ti-o imaginezi doar in bol, sub forma de… salata. Nu te-ai gandi niciodata s-o pui pe gratar. Stropeste miezul de la salata cu putin ulei de masline, otet, sare, piper, apoi rumeneste-l timp de trei minute pe gratar. Vei vedea cat este de gustos.
2. Pepene
Presara putina sare pe feliile de pepene si pune-le pe gratar. Imbinarea aromelor cu mirosul usor afumat va fi de senzatie.
3. Pizza
Toata lumea stie ca pizza se pregateste la cuptor. Insa la fel de bine poate fi facuta si pe gratar. Iti trebuie doar un blat de pizza din faina integrala, pe care sa-l asezi direct pe gratar (ai grija ca acesta sa fie foarte foarte fierbinte, altfel se lipeste). Cand s-a facut pe o parte, intoarce foaia pe gratar si adauga topping-urile preferate.
4. Mango
Vrei un barbeque sanatos? Incearca niste mango. Bogat in fibre si vitaminele B6, A si C, mango este un adevarat super-fruct.
5. Struguri
Atunci cand pregatesti frigarui, adauga pe tepuse, pe langa carnea de pui, boabe de struguri. Aroma va fi deosebita. In plus, te vei bucura de un aport de vitamina A si K.
6. Ananas
Preparat pe gratar, ananasul are un gust si mai intens. Adauga putin zahar brun si scortisoara pe feliile de ananas cu 30 de minunte inainte de a-l pune pe gratar. Apoi lasa-l cate 5 minute pe fiecare parte.
7. Capsune
Iti va placea gustul capsunelor pe gratar. Inainte de a le pune la jar, imbiba capsunele in otet balsamic, apoi presara zahar brun. Nu le tine pe foc mai mult de unu-doua minute.
8. Piersici
“Alintate” superfructele lunii iulie, piersicile pot fi preparate si la gratar. Taie piersicile in doua, scoate samburii, stropeste-le cu zeama de lamaie si presara un praf de sare, zahar si scortisoara. Apoi pune-le la gratar cu pielea spre jar. Tine-le 3 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta pentru 2 minute.
Sursa: Sfatul Parintilor
Citește pe Antena3.ro