Revelion european - Ungaria
In Ungaria, Anul Nou (Szilveszter) este un moment al predictiilor. Ungurii cred ca asa cum este aceasta zi, tot asa va fi intreg anul care urmeaza. De aceea de Anul Nou ei incearca sa faca numai fapte bune si sa se bucure de cele mai delicioase mancaruri. Toata lumea trebuie sa se simta fericita.
Revelion european - Ungaria
In Ungaria, Anul Nou (Szilveszter) este un moment al predictiilor. Ungurii cred ca asa cum este aceasta zi, tot asa va fi intreg anul care urmeaza. De aceea de Anul Nou ei incearca sa faca numai fapte bune si sa se bucure de cele mai delicioase mancaruri. Toata lumea trebuie sa se simta fericita. Desi este sarbatoare, oamenii muncesc in timpul zilei ca sa se pregateasca asa cum se cuvine pentru venirea noptii. Copiii insa colinda strazile cu trompete din hartie si din plastic si aduc in casa fiecaruia bucuria noului an.
TRADITII
Ungurii isi petrec intreaga noapte de Revelion in compania familiei sau a prietenilor, savurand impreuna delicatese specifice acestei perioade. De pe masa de Anul Nou nu lipseste niciodata purcelul de lapte fript, rumenit, crocant, stropit cu bere si cu un mar in gura. Conform traditiei, desfatarea cu porc in ultima noapte din an este aducatoare de noroc. Ei nu trebuie sa manance nicidecum carne de pui, pentru ca aceasta "arde norocul".UN MENIU INTREG
Un alt preparat de care se bucura ungurii de Anul Nou este supa acra de varza rosie. Desertul favorit sunt gogosile, servite foarte calde si pudrate cu zahar sau unse cu gem din diferite fructe.
Citește pe Antena3.ro
| ||
Purcel de lapte |