BARUL CASEI
Campaniile agresive impotriva aditivilor alimentari trebuie sa-i fi pus intr-o mare incurcatura pe cei obisnuiti sa consume zilnic sucuri "de cumparat". Insiruirea de compusi chimici, coloranti si conservanti inscrisi pe eticheta ne pune pe ganduri.
Incepem sa constientizam tot mai mult riscurile la care ne supunem organismul cand consumam "bauturi racoritoare carbogazoase" sau "necarbogazoase". Eu am adoptat solutia naturala. Astfel, despartirea de obisnuitele sucuri din comert nu a fost doar usoara, ci si benefica. Siropurile naturale din fructe, dizolvate cu putina apa, inlocuiesc cel mai bine sucurile artificiale.
Varianta naturala
Merele, ciresele, visinele, caisele, lamaile, portocalele, fragii, murele, zmeura, afinele, coacazele⦠oricare dintre aceste fructe poate constitui ingredientul de baza al unui sirop delicios, mai dulce sau mai putin dulce, in functie de gusturile fiecaruia.Amintiri dulci
Am baut prima data sirop de afine, in timpul unei drumetii prin Muntii Fagaras. Am ajuns la o cabana turistica unde am si poposit de altfel pentru cateva ore. Gazda, foarte prietenoasa, mi-a oferit mancaruri calde si m-a servit, din partea casei, cu sirop cu apa minerala. "Minunat! Cum faceti, doamna, acest sirop?", am intrebat-o. Am simtit atunci ca aceasta va fi salvarea mea, ca nu voi mai fi nevoita sa beau lichide pline cu "chimicale". Mi-am zis atunci ca sanatatea organismului meu nu va mai depinde de acum inainte decat de mine. Gazda mi-a spus ca, preparand acest sirop, "impusca doi iepuri dintr-o data": iese si un sirop consistent, dulce si sanatos, dar si o dulceata sau un gem numai bune pentru umplut clatitele. Din sucul pe care il lasa fructele, pregateste siropul, iar din masa carnoasa a fructelor, gemul.
|
|
Citește pe Antena3.ro


