x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Picnic în aer liber cu tarte, quiche, limonadă și plăcinte

Picnic în aer liber cu tarte, quiche, limonadă și plăcinte

de Andreea Tiron    |    15 Mai 2024   •   09:45
Picnic în aer liber cu tarte, quiche, limonadă și plăcinte
Sursa foto: Hepta

Sezonul de petrecere în aer liber este deschis oficial, iar pe lângă activitățile outdoor, selectarea tipului potrivit de mâncare poate îmbunătăți semnificativ experiența. Alimentele neperisabile sunt ideale din toate punctele de vedere, dar sunt și produse pe care le putem găti și lua cu noi la iarbă verde.

Potrivit cumvaplace.ro, atunci când planificați un meniu de picnic, este important să vă concentrați pe articolele mai greu perisabile pentru că de cele mai multe ori nu este loc destul în lada frigorifică și pentru altceva decât pentru băuturi. Dar coșul pentru picnic este relativ ușor de pregătit, cu puțină organizare, ca de obicei, așa cum este orice petrecere în aer liber.

Este esențial să pregătiți un meniu care să acopere gusturile apropiaților, dar în același timp să fie și ușor de mâncat. În funcție de preferințe, puteți ajunge de la un sandvici cu cremă de brânză și ou fiert, până la ceva mai complexele quesadilla sau quiche, tarte sau plăcinte sărate în aluat sau foitaj. O să vă povestim despre fiecare în parte cu rețetele pe care noi le-am încercat deja. În plus, trebuie să luați în considerare desertul și băuturile răcoritoare!

Sandviciurile sunt cele mai comune pentru coșul de picnic, dar nu trebuie să fie neapărat plictisitoare.

Sigur, cele cu pâine cu unt și felii subțiri de șuncă sau salam și o frunză de salată ne sunt mai la îndemână, dar vă sfătuim să încercați măcar unul dintre cele de mai jos!

În wrap-uri de tortilla puteți, practic, pregăti orice, de la shaorma la un simplu sandvici, cum vă mai povesteam și aici. (link la ce poți face cu un wrap) Pentru cei care evită pâinea la masă, sunt o alegere mult mai potrivită.

Quiche-urile sunt o alegere simplă și chic. Cu foarte puți efort la preparat, o să aveți un meniu de invidiat, cu de toate într-o singură felie. Aveți nevoie doar de o casoletă potrivită de transport și cam atât. 

Tarta sărată este alegerea noastră de fiecare dată când vrem un meniu gourmet fără prea multe complicații. Iar la picnic îndeplinește și ea toate condițiile: nu este pretențioasă, se mânâncă ușor și bucură atât ochii, cât și papilele gustative!

Plăcinta este destul de sus pe lista preferințelor noastre și lucrăm ușor cu foitajele, atât în bucătărie, cât și la picnic. Sigur, cei care nu sunt mari admiratori ai pateurilor în diverse forme și combinații, pot să ne contrazică, dar nouă tot ne plac. 

Desertul este de neratat la orice masă, cu sau fără copii prin preajmă. Nu trebuie să fie neapărat excesiv de dulce, iar fructele de obicei ne ajută să echilibrăm situația la acest capitol. Dacă vreți să scăpați de bătăi de cap legat de transport, alegeți cu încredere un chec sau un balt cu fructe și pandișan!

Răcoritoare. Limonada pare ușor de făcut, dar are și câteva secrete. Combinațiile sunt la îndemâna oricui, așadar de la limonada simplă și până la cea cu dievrse fructe de sezon, puteți experimenta. Dacă sunteți pasionați, puteți pregăti chiar cocktailuri nealcoolice.

×
Subiecte în articol: picnic Sandviciuri Quiche wrap