SANATATE/FRUMUSETE
MARA RADUCANU
|
MUSAFIRI NEPOFTITI. In realitate, nu trebuie sa ne facem prea multe griji, deoarece pistruii nu reprezinta o afectiune, ci au caracter ereditar sau de multe ori sunt o consecinta a expunerii prelungite la soare. Acestia apar de obicei in copilarie, mai ales pe regiunile descoperite, cum ar fi frunte, nas, pometi, umeri si brate si, din pacate pentru unii sau din fericire pentru altii, ne insotesc tot restul vietii.
Desi iarna pistruii dispar, de indata ce da soarele, ei revin in forta si, cu trecerea timpului, numarul lor creste din ce in ce mai mult. Exista persoane pentru care pistruii reprezinta o adevarata povara si nu inceteaza sa se intrebe ce se poate face pentru a scapa de ei. Referitor la acest aspect, se poate spune ca nu exista nici un tratament care sa duca la disparitia totala a pistruilor, ci doar la reducerea acestora. Dar nu fiti descurajati! Daca nu suportati sa aveti pielea plina de picatele aurii si va doriti cu orice pret sa scapati cat de cat de ei, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa evitati expunerea la soare sau la solar, cat mai mult posibil.
Citește pe Antena3.ro
Zeama de lamaie este unul dintre cele mai folosite si mai utile remedii impotriva pistruilor. Procedeul este extrem de simplu: se stoarce jumatate de lamaie, dupa care se tamponeaza usor zonele cu pistrui.
STIATI CAâ¦
|
Cele mai frecvente tipuri de pistrui intalnite sunt:
Efelidele - sunt acei pistrui de culoare rosie sau maro deschis. Ei se dezvolta in timpul lunilor insorite si dispar iarna. Apar mai ales pe pielea fina, uscata si subtire, lucru care are o ingrijire constanta si mult mai atenta a pielii. Efelidele apar mai ales la persoanele cu ten deschis la culoare, in special la cele carora le place sa se bucure excesiv de soare.
|