x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preparate din carne

Preparate din carne

03 Sep 2008   •   00:00

Carne de porc cu linte - Mîncare cu rinichi de porc - Mîncare de legume cu pui - Piept de pui la grătar



Carne de porc cu linte

Incrediente:
un kilogram carne de porc, 400 g linte, 300 g paste orzo, un morcov, două cepe, un fir de praz, un sfert de ţelină, o căpăţînă de usturoi, doi ardei graşi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel

Preparare:

1 Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

2 Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

3 Se încinge ulei într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea. Cînd a căpătat o culoare maronie se adaugă legumele tocate şi se prăjeşte încă zece minute la foc potrivit.

4 Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu puţină sare.

5 Cînd este aproape fiartă se adaugă legumele şi carnea prăjită, se condimentează şi se lasă 20 de minute.

6 Pastele se fierb, se scurg de apă şi se pun în farfurii împreună cu mîncarea de linte.

Sfat: Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare cu rinichi de porc

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Rinichii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Baconul se taie julien şi se pune într-un castron.

3 Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, ardeii capia se curăţă şi se taie cubuleţe.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă peste fasole.

5 Roşiile se dau pe răzătoare sau se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite, roşiile tocate, pasta de tomate, ardeiul iute tocat, sarea, piperul şi rinichii prăjiţi puţin în ulei încins.

6 Se lasă pe foc pînă s-a înmuiat carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă baconul prăjit, pătrunjelul tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de varză roşie.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare de legume cu pui

Incrediente:
două piepturi de pui, o vînătă, doi ardei graşi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, 4 roşii, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel, sfeclă roşie

Preparare:
1 Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se păstrează la cald.

2 Vînăta se spală şi se taie în bucăţi mai mici, dovlecelul se spală, se taie felii sau cuburi.

3 Ardeii graşi şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie fîşii şi se pun într-un castron împreună cu cepele tăiate peştişori.

4 Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul la călit, împreună cu usturoiul tăiat felii subţiri.

5 Se lasă pe foc pînă se înmoaie, se adaugă vînăta şi cubuleţele de dovlecel. Se călesc pînă capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, sarea şi piperul.

6 Se lasă să fiarbă pînă scade sosul, se adaugă piepturile de pui şi se mai fierb cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată şi cu salată de sfeclă roşie.

Băutura: Fetească Neagră


Piept de pui la grătar

Incrediente:
4 piepturi de pui, 100 ml oţet balsamic, 150 g alune, două roşii, două linguri de muştar iute, 5 căţei de usturoi, doi ardei graşi, o ceapă, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, cartofi

Preparare:
1 Într-un castron se amestecă oţetul balsamic, muştarul, trei căţei de usturoi tocaţi şi sucul de lămîie.

2 Se adaugă patru linguri de ulei, sare şi piper, se introduc piepturile de pui dezosate şi se amestecă.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 4 ore, amestecînd din cînd în cînd.

4 Se scot din marinată, se scurg şi se frig pe grătarul încins pînă ce carnea se albeşte şi poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.

5 Ardeii graşi, usturoiul rămas şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.

6 Se adaugă roşiile tăiate mărunt, alunele tocate, sarea şi piperul. Se fierbe zece minute şi se serveşte alături de pieptul de pui cald.

Sfat:
Se poate servi cu o garnitură din cartofi fierţi, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir

×
Subiecte în articol: sare ulei taie curata spala caiet de retete