x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din carne

0
03 Sep 2008 - 00:00

Carne de porc cu linte - Mîncare cu rinichi de porc - Mîncare de legume cu pui - Piept de pui la grătar



Carne de porc cu linte

Incrediente:
un kilogram carne de porc, 400 g linte, 300 g paste orzo, un morcov, două cepe, un fir de praz, un sfert de ţelină, o căpăţînă de usturoi, doi ardei graşi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel

Preparare:

1 Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

2 Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

3 Se încinge ulei într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea. Cînd a căpătat o culoare maronie se adaugă legumele tocate şi se prăjeşte încă zece minute la foc potrivit.

4 Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu puţină sare.

5 Cînd este aproape fiartă se adaugă legumele şi carnea prăjită, se condimentează şi se lasă 20 de minute.

6 Pastele se fierb, se scurg de apă şi se pun în farfurii împreună cu mîncarea de linte.

Sfat: Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare cu rinichi de porc

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Rinichii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Baconul se taie julien şi se pune într-un castron.

3 Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, ardeii capia se curăţă şi se taie cubuleţe.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă peste fasole.

5 Roşiile se dau pe răzătoare sau se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite, roşiile tocate, pasta de tomate, ardeiul iute tocat, sarea, piperul şi rinichii prăjiţi puţin în ulei încins.

6 Se lasă pe foc pînă s-a înmuiat carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă baconul prăjit, pătrunjelul tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de varză roşie.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare de legume cu pui

Incrediente:
două piepturi de pui, o vînătă, doi ardei graşi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, 4 roşii, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel, sfeclă roşie

Preparare:
1 Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se păstrează la cald.

2 Vînăta se spală şi se taie în bucăţi mai mici, dovlecelul se spală, se taie felii sau cuburi.

3 Ardeii graşi şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie fîşii şi se pun într-un castron împreună cu cepele tăiate peştişori.

4 Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul la călit, împreună cu usturoiul tăiat felii subţiri.

5 Se lasă pe foc pînă se înmoaie, se adaugă vînăta şi cubuleţele de dovlecel. Se călesc pînă capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, sarea şi piperul.

6 Se lasă să fiarbă pînă scade sosul, se adaugă piepturile de pui şi se mai fierb cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată şi cu salată de sfeclă roşie.

Băutura: Fetească Neagră


Piept de pui la grătar

Incrediente:
4 piepturi de pui, 100 ml oţet balsamic, 150 g alune, două roşii, două linguri de muştar iute, 5 căţei de usturoi, doi ardei graşi, o ceapă, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, cartofi

Preparare:
1 Într-un castron se amestecă oţetul balsamic, muştarul, trei căţei de usturoi tocaţi şi sucul de lămîie.

2 Se adaugă patru linguri de ulei, sare şi piper, se introduc piepturile de pui dezosate şi se amestecă.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 4 ore, amestecînd din cînd în cînd.

4 Se scot din marinată, se scurg şi se frig pe grătarul încins pînă ce carnea se albeşte şi poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.

5 Ardeii graşi, usturoiul rămas şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.

6 Se adaugă roşiile tăiate mărunt, alunele tocate, sarea şi piperul. Se fierbe zece minute şi se serveşte alături de pieptul de pui cald.

Sfat:
Se poate servi cu o garnitură din cartofi fierţi, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir
Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   taie,   curata,   spala,   caiet de retete

 



Mai multe titluri din categorie

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice
A păstra curățenia în casă este necesar nu doar dacă ții la aspectul estetic al locuinței, ci și pentru a menține sănătatea familiei. Realizarea treburilor domestice este pentru unele persoane o modalitate...

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite,  dezvăluit în această seară
Galerie Foto Ediția de luni seară a adus la Chefi la cuțite lacrimi de fericire pentru semifinaliștii sezonului 9 și a culminat cu o tensiune care a atins cote maxime în bucătăria celui mai iubit show culinar. Alexandru...

Ținute la modă cu pantofi sport

Ținute la modă cu pantofi sport
Galerie Foto În lumea modei, pantofii sport au devenit un accesoriu esențial care nu trebuie să lipsească din dressingul unei doamne sau domnișoare. Îi adorăm, îi colecționăm, îi purtăm în fiecare zi…însă cum ne...

Maria Ene, trimisă în Finala de Popularitate a sezonului 10 Next Star

Maria Ene, trimisă în Finala de Popularitate a sezonului 10 Next Star
Maria Ene și harpa sa au cucerit, sâmbătă seara , la Antena 1, nu doar inimile juraților, ci și pe ale celor de acasă, astfel că micuța a fost trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon...

Chefi la cuțite și-a ales semifinaliștii sezonului 9 Emisiunea, lider de audienţă

Chefi la cuțite și-a ales semifinaliștii sezonului 9  Emisiunea, lider de audienţă
Galerie Foto Ediția plină de tensiune de duminică seară a restabilit rândurile la bancurile de lucru Chefi la cuțite și a dezvăluit numele semifinaliștilor sezonului 9, în urma celor două lupte de foc din bucătăria...

(P) Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X

(P)  Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X
Shed-X este un supliment 100% natural, cu actiune completa si garantata in scopul combaterii naparlirii excesive in maxim 3-6 saptamani. Este formulat stiintific de catre Doctori in Nutritia Animalelor pentru a respecta...

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star
Galerie Foto La doar șapte ani, Bella Devyatkina vorbește opt limbi străine și va face o demonstrație sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star....

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti
Momentul trecerii în neființă a unei persoane dragi este greu, de multe ori chiar traumatizant. Nimic nu poate alina definitiv durerea resimțită, însă există câteva lucruri care te pot ajuta să treci mai ușor...

Turismul balnear ne reface după pandemie

Turismul balnear ne reface după pandemie
După foarte mult timp de sedentarism și izolare, revenirea la tratamentele balneare este benefică atât pentru refacerea sistemului nostru imunitar, cât și pentru economie. Putem arde calorii și ne putem reface, du...

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie
Galerie Foto Mai bine să previi decât să repari, iar apoi să ajungi să cheltui sume enorme, și nu de puține ori cu efecte minime. Un principiu simplu, pe care România nu îl aplică în niciun sector al economiei, iar...

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon
Cea mai nouă ediţie Super Neatza cu Răzvan şi Dani, difuzată miercuri, 9 iunie, la Antena 1 s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, cu...

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână
Vicepreședintele Consiliului Județean Arad anunță startul zborurilor directe Arad - Antalya. Acestea au loc de trei ori pe săptămână. Cursele se vor opera până la sfârșitul lunii...
Serviciul de email marketing furnizat de