x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din carne

0
03 Sep 2008 - 00:00

Carne de porc cu linte - Mîncare cu rinichi de porc - Mîncare de legume cu pui - Piept de pui la grătar



Carne de porc cu linte

Incrediente:
un kilogram carne de porc, 400 g linte, 300 g paste orzo, un morcov, două cepe, un fir de praz, un sfert de ţelină, o căpăţînă de usturoi, doi ardei graşi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel

Preparare:

1 Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

2 Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

3 Se încinge ulei într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea. Cînd a căpătat o culoare maronie se adaugă legumele tocate şi se prăjeşte încă zece minute la foc potrivit.

4 Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu puţină sare.

5 Cînd este aproape fiartă se adaugă legumele şi carnea prăjită, se condimentează şi se lasă 20 de minute.

6 Pastele se fierb, se scurg de apă şi se pun în farfurii împreună cu mîncarea de linte.

Sfat: Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare cu rinichi de porc

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Rinichii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Baconul se taie julien şi se pune într-un castron.

3 Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, ardeii capia se curăţă şi se taie cubuleţe.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă peste fasole.

5 Roşiile se dau pe răzătoare sau se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite, roşiile tocate, pasta de tomate, ardeiul iute tocat, sarea, piperul şi rinichii prăjiţi puţin în ulei încins.

6 Se lasă pe foc pînă s-a înmuiat carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă baconul prăjit, pătrunjelul tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de varză roşie.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare de legume cu pui

Incrediente:
două piepturi de pui, o vînătă, doi ardei graşi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, 4 roşii, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel, sfeclă roşie

Preparare:
1 Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se păstrează la cald.

2 Vînăta se spală şi se taie în bucăţi mai mici, dovlecelul se spală, se taie felii sau cuburi.

3 Ardeii graşi şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie fîşii şi se pun într-un castron împreună cu cepele tăiate peştişori.

4 Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul la călit, împreună cu usturoiul tăiat felii subţiri.

5 Se lasă pe foc pînă se înmoaie, se adaugă vînăta şi cubuleţele de dovlecel. Se călesc pînă capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, sarea şi piperul.

6 Se lasă să fiarbă pînă scade sosul, se adaugă piepturile de pui şi se mai fierb cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată şi cu salată de sfeclă roşie.

Băutura: Fetească Neagră


Piept de pui la grătar

Incrediente:
4 piepturi de pui, 100 ml oţet balsamic, 150 g alune, două roşii, două linguri de muştar iute, 5 căţei de usturoi, doi ardei graşi, o ceapă, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, cartofi

Preparare:
1 Într-un castron se amestecă oţetul balsamic, muştarul, trei căţei de usturoi tocaţi şi sucul de lămîie.

2 Se adaugă patru linguri de ulei, sare şi piper, se introduc piepturile de pui dezosate şi se amestecă.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 4 ore, amestecînd din cînd în cînd.

4 Se scot din marinată, se scurg şi se frig pe grătarul încins pînă ce carnea se albeşte şi poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.

5 Ardeii graşi, usturoiul rămas şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.

6 Se adaugă roşiile tăiate mărunt, alunele tocate, sarea şi piperul. Se fierbe zece minute şi se serveşte alături de pieptul de pui cald.

Sfat:
Se poate servi cu o garnitură din cartofi fierţi, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir
Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   taie,   curata,   spala,   caiet de retete

 



Mai multe titluri din categorie

Dăruiește celor dragi cele mai frumoase flori în cutii sau buchete de flori de Sfântul Andrei!

Dăruiește celor dragi cele mai frumoase flori în cutii sau buchete de flori de Sfântul Andrei!
Galerie Foto Sfântul Andrei este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 noiembrie, iar conform statisticilor din țara noastră, peste 800000 de persoane își serbează onomastica. Având în vedere numărul foarte mare de...

Cum îți amenajezi spații de relaxare în casă

Cum îți amenajezi spații de relaxare în casă
Galerie Foto Relaxarea este necesară în această perioadă, fie că muncești de acasă sau aștepți în fiecare zi să ajungi în căminul tău confortabil și sigur. Iarna este chiar după colț, zilele sunt mai scurte, iar...

(P) 24 de zile de Crăciun la Monarh Design

(P) 24 de zile de Crăciun la Monarh Design
Galerie Foto Sărbătorile vin cu SUPER REDUCERI la Monarh Design ! Te răsfățăm pe durata celor 24 de zile de campanie cu produse de excepție la prețuri de senzație! Fie ca alegi produse speciale pentru tine sau le faci c...

Camere de vânătoare şi instrumente de monitorizare Night Vision, echipamente profesionale pentru cei ce iubesc natura

Camere de vânătoare şi instrumente de monitorizare Night Vision, echipamente profesionale pentru cei ce iubesc natura
Pandemia generată de Coronavirus şi restricţiile de circulaţie, i-a îndemnat pe tot mai mult dintre români să îşi reorganizeze modul de petrecere a timpului liber. Dacă în urmă cu un an erau preferate...

Răzvan şi Dani spun „Neatza!”, duminică, 29 noiembrie, de la ora 10:00, la Antena 1. Adrian Mutu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu le trec pragul matinalilor

Răzvan şi Dani spun „Neatza!”, duminică, 29 noiembrie, de la ora 10:00, la Antena 1. Adrian Mutu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu le trec pragul matinalilor
Duminică, la ceas aniversar, în anul în care românii au demonstrat că sunt #deneoprit atunci când vine vorba să întindă o mână de ajutor, Antena 1 le aduce trei zile cu program special de sărbătoare, în...

Amalia Năstase, Antonia şi Adelina Pestriţu se alătură campaniei Ajut eu!

Amalia Năstase, Antonia şi Adelina Pestriţu se alătură campaniei Ajut eu!
Galerie Foto Pe 29 noiembrie, proiectul ambiţios Ajut eu! revine cu o nouă ediţie în care românii de pretutindeni au din nou posibilitatea să schimbe destine şi să trăiască emoţia binelui. După ce anul trecut, platforma...

Dorian Popa va transmite live, pe a1.ro, timp de 5 ore, din culisele galei-maraton Ajut eu!

Dorian Popa va transmite live, pe a1.ro, timp de 5 ore, din culisele galei-maraton Ajut eu!
Galerie Foto Pe 29 noiembrie, începând cu ora 14:00, proiectul ambiţios Ajut eu! revine cu o gală-maraton în care românii de pretutindeni au din nou posibilitatea să schimbe destine şi să trăiască emoţia binelui. În...

Grupa Loredanei trăiește emoțiile Bootcamp-ului X Factor, în această seară, la Antena 1

Grupa Loredanei trăiește emoțiile Bootcamp-ului X Factor, în această seară, la Antena 1
Galerie Foto Grupa de băieți cu vârsta sub 24 de ani al cărei mentor este, anul acesta, Loredana, va trăi emoțiile Bootcamp-ului săptămâna aceasta, când X Factor se vede în porție dublă, joi și vineri, de la ora 20.30,...

Mirela Vaida, despre cum își învață cei trei copii să se implice și să ajute: ”Emoția binelui te salvează în orice moment al vieții tale!”

Mirela Vaida, despre cum își învață cei trei copii să se implice și să ajute: ”Emoția binelui te salvează în orice moment al vieții tale!”
Prezentatoarea Acces Direct Mirela Vaida se alătură cu sufletul deschis proiectului ambiţios Ajut eu!, care revine pe 29 noiembrie, de la ora 14.00, la Antena 1, cu o nouă ediţie în care românii de pretutindeni au...

Cât de stresantă e boala Covid? Analizăm „Epidemia singurătăţii” la Dosar România

Cât de stresantă e boala Covid? Analizăm „Epidemia singurătăţii” la Dosar România
Galerie Foto Pandemia de coronavirus a devenit stresantă pentru noi toţi, iar frica şi anxietatea pot fi copleşitoare pentru adulţi, dar şi pentru copii. Cum resimt românii izolarea cauzată de pandemie, aflăm ...

Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par

Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par
Modul in care alegi sa-ti ingrijesti si sa-ti aranjezi parul poate spune foarte multe despre tine, cel putin la prima vedere. De aceea este important sa alegi cea mai buna rutina de ingrijire a parului, in acord cu...

Trucuri de stil personal pentru un look mereu impecabil

Trucuri de stil personal pentru un look mereu impecabil
Orice femeie doreste sa arate cat mai bine, in orice context, fie ca este vorba de locul de munca, plimbare sau o ocazie speciala. Atentia acordata detaliile, cum ar fi accesoriile si incaltamintea, coafura si alegerea...

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiilor mici din casa

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiilor mici din casa
Este intotdeauna o placere sa amenajezi sau sa redecorezi spatii din casa, fiind modul prin care iti pui amprenta personala asupra ambientului general. Insa, de multe ori, treaba devine mai dificila atunci cand avem de...

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă pe toate segmentele de public

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă pe toate segmentele de public
Galerie Foto Şi marţi  seara, telespectatorii au ales Chefi la cuţite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență atât la nivelul publicului comercial, cât şi la nivelul publicului urban şi naţional. Co...

Chefi la cuțite, lider de audienţă pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite, lider de audienţă pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara, Chefi la cuţite a câștigat din nou lupta pe toate categoriile de public. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public. Conform Kantar Media,...
Serviciul de email marketing furnizat de