x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate dulci

0
06 Aug 2008 - 00:00

Biscuiţi cu ciocolată albă

300 g unt, 300 g zahăr tos, 3 ouă, 600 g făină, un pliculeţ cu praf de copt, 100 ml apă, un borcan de gem de prune, o linguriţă de esenţă de lămîie, sare, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 200 g ciocolată albă, mentă



Biscuiţi cu ciocolată albă

300 g unt, 300 g zahăr tos, 3 ouă, 600 g făină, un pliculeţ cu praf de copt, 100 ml apă, un borcan de gem de prune, o linguriţă de esenţă de lămîie, sare, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 200 g ciocolată albă, mentă

1 Untul se lasă pînă cînd ajunge la temperatura camerei ca să se mixeze mai uşor.

2 Se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, un praf de sare şi esenţa de lămîie. Se adaugă apa rece şi ouăle, se mixează pînă devine o cremă, se adaugă făina, praful de copt şi se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
4 Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează biscuiţi cu ajutorul unui pahar, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt şi se coc 15-20 de minute la foc potrivit.

5 Se scot pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească şi se lipesc doi cîte doi cu gemul de prune.

6 Ciocolata se topeşte la bain-marie, se decorează biscuiţii şi, după ce s-a întărit ciocolata, se introduc la rece.

Sfat: În aluat sau în ciocolata topită se mai poate adăuga şi mentă tocată mărunt.
Băutura: Cafea


Prăjituri cu ciocolată

250 g unt, 200 g zahăr tos, 200 ml apă, două ouă, două banane, bicarbonat, 375 g făină, pudră de scorţişoară, pudră de cuişoare, zahăr vanilinat, 200 g ciocolată albă, 200 g ciocolată neagră, sare, frişcă, fructe confiate

1 Într-un vas mai mare se pun untul, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă ouăle, apa călduţă şi se mixează pînă cînd totul devine o cremă.

2 Se presară o linguriţă de pudră de scorţişoară şi un vîrf de linguriţă de pudră de cuişoare, două linguriţe de bicarbonat, bananele pasate şi făina.

3 Se mixează bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce tava în cuptor şi se ţine 30-45 de minute.

4 Se lasă să se răcească cinci minute în tavă, se scoate pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.

5 Se taie sub formă de romburi sau pătrate şi se trec prin cele două tipuri de ciocolată topite la bain-marie. Se lasă să se întărească ciocolata şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.

Sfat: Pentru un aspect mai frumos, se pot decora cu frişcă sau fructe confiate.
Băutura: Suc de fructe


Tarte cu lămîie

400 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o sticluţă cu esenţă de lămîie, 4 ouă, 260 ml lapte dulce, două linguri de amidon alimentar, două limete, un vîrf de linguriţă de sare, mentă, frişcă

1 Untul se pune într-un vas împreună cu 150 g zahăr pudră, zahărul vanilinat, sarea şi jumătate din esenţa de lămîie.

2 Se adaugă un ou, se amestecă şi se toarnă peste făina cernută. Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

3 Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie rondele, se aşază în forme de tartă unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se coc 15-20 de minute la foc potrivit. Într-o oală se pune la fiert laptele dulce în care s-a dizolvat amidonul şi zahărul pudră rămas.

4 Se adaugă gălbenuşurile, sucul şi coaja rasă de la o limetă şi se lasă pe foc pînă se îngroaşă.

5 Se adaugă restul de esenţă de lămîie, coaja şi sucul de lămîie rămase şi se amestecă.

6 Se umplu formele de tartă cu cremă şi se introduc la rece pentru o oră.

Sfat: La crema de lămîie se mai poate adăuga mentă tocată sau frişcă.
Băutura: Cafea


Tort de cafea cu portocale

350 g unt, 400 g zahăr tos, 3 ouă, 250 ml lichior de cafea, 550 g făină, zahăr vanilinat, un pliculeţ cu praf de copt, cacao, sare, o linguriţă de pudră de scorţişoară, 300 g ciocolată neagră, două portocale, mentă, cuişoare, frişcă

1 Într-un vas mai mare se pune untul moale, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi ouăle.

2 Se mixează, se adaugă lichiorul de cafea, două linguri de cacaua şi pudra de scorţişoară.

3 Se presară praful de copt, se adaugă făina cernută şi se mixează pînă rezultă un aluat omogen.

4 Se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace 50-60 de minute la foc potrivit.

5 Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în formă cinci minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească complet pe un grătar de bucătărie.

6 Ciocolata se topeşte la bain-marie, se lasă să se răcească pînă devine călduţă şi se toarnă peste tortul răcit. Se decorează cu felii de portocală şi se introduce la rece pentru o oră.

Sfat: Se poate umple cu frişcă, mentă tocată şi pudră de cuişoare.
Băutura: Cappuccino
Citeşte mai multe despre:   două,   ciocolata,   potrivit,   minute,   rece,   zahăr,   lasa,   vanilinat,   pudra,   caiet de retete,   lămîie

 



Mai multe titluri din categorie

Un nou câștig pentru chef Sorin Bontea în clasamentul amuletelor: ”În sfârșit!” Chefi la cuţite, lider de audienţă

Un nou câștig pentru chef Sorin Bontea în clasamentul amuletelor: ”În sfârșit!”  Chefi la cuţite, lider de audienţă
Galerie Foto Marți, 20 aprilie, Chefi la cuțite a fost lider de piață cu peste 1,7 milioane de români ce au privit emisiunea în minutul de maximă audiență de la 21.41, la nivel național. Telespectatorii Antena 1 au avut...

Tot ceea ce trebuie sa stii despre pahare din cristal

Tot ceea ce trebuie sa stii despre pahare din cristal
Cristalul, sticla de plumb sau clestarul reprezinta o sticla deosebita, care in loc de calciu contine plumb. Calitatile sale principale sunt cele estetice, in conditiile in care are o putere mare de refractie a luminii,...

Cel mai lung număr de pe scena iUmor, astăzi, de la 20.30, la Antena 1: ”Vedem toată piesa?!”

Cel mai lung număr de pe scena iUmor, astăzi, de la 20.30, la Antena 1: ”Vedem toată piesa?!”
Trei actori profesioniști marchează o premieră, astăzi, de la 20.30, la Antena 1, într-o nouă ediție iUmor, cu cel mai lung număr de până...

Peste 50 de artiști sunt așteptați la SAGA Festival, în București, în luna septembrie

Peste 50 de artiști sunt așteptați la SAGA Festival, în București, în luna septembrie
Peste 50 de artiști vor urma pe scena ediției de anul acesta a SAGA Festival de la București, între 11 și 13 septembrie, în parcul Izvor. Astfel, pe scena principală vor urca Alan Walker, Clean Bandit (DJ...

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 95 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 95 de ani
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 95 de ani. Aniversarea nu va fi marcată prin festivități publice deorece survine la patru zile după înmormântarea soțului ei, prințul Philip....

Un buchet de flori pentru o zi specială – ziua de naștere

Un buchet de flori pentru o zi specială – ziua de naștere
Îți amintești prima dată când ai primit sau ai oferit o floare în dar? I-ai atins petalele, i-ai inspirat mirosul îmbătător, și ai lipit-o de obraz? Te-ai gândit vreodată de ce contează să primești și...

Chef Florin Dumitrescu conduce clasamentul amuletelor. Diseară, bloggerul Jamila, pentru prima dată în platoul Chefi la cuțite

Chef Florin Dumitrescu conduce clasamentul amuletelor. Diseară, bloggerul Jamila, pentru prima dată în platoul Chefi la cuțite
Galerie Foto Amuleta serii de luni la Chefi la cuțite a fost adjudecată de Florin Dumitrescu, ce a obținut al nouălea avantaj valoros din acest sezon și a reușit să se claseze astfel pe primul loc în clasamentul amuletelor....

Iolanda Anamaria Babău, locul doi la Miss Europe 2021: „Pe lângă aspectul fizic, personalitatea contează mult”

Iolanda Anamaria Babău, locul doi la Miss Europe 2021: „Pe lângă aspectul fizic, personalitatea contează mult”
Galerie Foto Iolanda Anamaria Babău, o tânără superbă din Beiuș, a obținut locul doi la concursul internațional de frumusețe Miss Europe 2021, care a avut loc în Beirut, Liban. Iolanda Anamaria Babău are 28 de ani și...

Vacanțe la mare, ca în Coreea de Nord

Vacanțe la mare, ca în Coreea de Nord
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și Paște, când se deschide și litoralul românesc, pentru sezonul estival, Primăria Constanța lansează oferta noii dictaturi comuniste: barurile se închid la ora opt seara, iar

Cătălin Scărlătescu a câștigat o nouă amuletă Diseară, chef Bontea este în grevă japoneză: ”Mi-a ajuns! Voi găti doar 10 minute!”

Cătălin Scărlătescu a câștigat o nouă amuletă  Diseară, chef Bontea este în grevă japoneză: ”Mi-a ajuns! Voi găti doar 10 minute!”
Galerie Foto Duminică seară, la Chefi la cuțite, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut parte de noi surprize culinare. Lupta amuletelor i-a provocat să gătească preparate rafinate care să aibă...

(P) Pictorul Fericit - pentru cei ce vor să pornească într-o nouă aventură colorată

(P) Pictorul Fericit - pentru cei ce vor să pornească într-o nouă aventură colorată
Când ești copil imaginația ta zburdă zilnic, trăiești cu inima nu cu raționamentul, culorile lumii sunt mai intense, iar gândurile tale se duc înspre tărâmuri magice, pe care adulții nu le pot vedea. Când cr...

(P) Marketing online - una dintre cele mai bune forme de publicitate. eAdvertising te poate ajuta

(P) Marketing online - una dintre cele mai bune forme de publicitate. eAdvertising te poate ajuta
Probabil majoritatea persoanelor au început să înțeleagă importanța mediului online în viața de zi cu zi. Aproape totul se întâmplă online, orice formă de comunicare este accesibilă astfel, orice...

Mirela Vaida la Te cunosc de undeva!: „E nenorocire! Nu vreau să mai aud de ea în veci!”

Mirela Vaida la Te cunosc de undeva!: „E nenorocire! Nu vreau să mai aud de ea în veci!”
Galerie Foto Shakira, Madonna, Doina Badea sau Pink, niciuna dintre aceste transformări nu au adus-o pe Mirela într-o asemenea stare cum a reuşit personajul pe care îl va avea de interpretat sâmbăta aceasta la Te cunosc de...

Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, la Antena 1

Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, la Antena 1
Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, în curând, la Antena 1, prima emisiune televizată de stand-up în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din...

Antena 1 difuzează mini seria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli

Antena 1 difuzează mini seria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli
Începând de mâine, în fiecare vineri, de la 20:30, Antena 1 va difuza mini seria „Iisus din Nazareth”, producţie realizatã de Franco Zeffirelli, ce prezintã viaţa, moartea şi învierea lui Iisus din...
Serviciul de email marketing furnizat de