x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preţuri de criză

Preţuri de criză

de Maria Belu-Burtea    |    06 Feb 2009   •   00:00

În condiţiile în care la noi, cu ocazia crizei economice mondiale, preţurile cresc întruna, mai ales la mâncare (am vrut să cumpăr o felie de pizza şi am constatat cu stupoare că preţul a crescut cu 2-3 lei), aflu de pe site-ul unui restaurant din Londra câteva lucruri care tare s-ar mai potrivi şi pe piaţa românească!



Lucrurile stau în felul următor: în încercarea de a atrage clienţii strâmtoraţi din cauza crizei economice, restaurantul The Little Bay din Farrington, Londra, oferă clienţilor săi în luna februarie meniul all-you-can-eat (tot ce poţi mânca - n.r). Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul restaurantului, managerul Peter Ilic declară că: "Fiecare client poate să plătească de la 100 de lire sterline la un penny. Tot ce le cer este să plătească atât cât consideră ei că valorează mâncarea şi serviciile care le-au fost oferite". Meniul este format din peşte afumat, salată de raţă, rulouri cu somon, pui la rotisor sau sendvişuri, iar preţurile variază între 2,25 şi 8,80 lire sterline. În aceşti bani nu sunt incluse şi băuturile, "dar un pahar cu apă va fi întotdeauna la îndemână", adaugă Ilic. Restaurantul The Little Bay este recunoscut în zonă pentru preparatele sale savuroase şi proaspete, la preţuri destul de mici. Această ofertă atrăgătoare este valabilă numai pentru zona Farrington, iar încasările din ziua lansării acestui meniu "au fost cu 20% mai mari", susţine Peter Ilic.

"Într-o lună, poate că zece oameni nu vor plăti nimic. Dar am mai făcut asta în 1985, în restaurantul din Finchley, şi timp de doi ani au existat patru sau cinci clienţi care n-au putut să achite nici un ban. Dacă voi primi 10 lire pentru trei feluri de mâncare, voi fi bucuros", a conchis managerul.

×
Subiecte în articol: gastronomie