x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Recomandarea saptamanii: Asia si tainele sale vegetariene

Recomandarea saptamanii: Asia si tainele sale vegetariene

de Francisca M. Catana    |    13 Dec 2006   •   00:00
Recomandarea saptamanii: Asia si tainele sale vegetariene

In aceasta perioada, meniurile vegetariene sunt la mare cautare. Daca experienta culinara se imbina cu retetele bucatariei chinezesti, atunci oprelistile de la "bucatele de dulce" nu mai sunt atat de grele. Iata cateva optiuni pe care ni le ofera bucatarul Yang Zeng.

Care sunt meniurile vegetariene pe care le recomandati romanilor?
Noi punem la dispozitie o varietate de meniuri de acest fel. Toti cei care au venit aici au fost foarte satisfacuti, tocmai pentru ca au avut de unde alege. Realizam meniuri care imbina legume romanesti - cum sunt printre altele ciupercile, telina, ardeiul gras - cu legume aduse chiar din China.

Meniurile pe care le preparati sunt pregatite intocmai ca in China sau sufera schimbari, in functie de preferintele culinare ale romanilor?
Meniurile sunt adaptate in functie de preferintele europenilor, in general. Sosurilor, care in mod normal sunt foarte picante, li se adauga mai putine condimente. De obicei ne pliem dupa preferintele fiecaruia, pastrand linia originara. Oricum, la masa sunt servite trei tipuri de sosuri - dulce-acrisor, picant sau de soia - astfel incat fiecare alege ceea ce-i place.

Care sunt preparatele vegetariene chinezesti pe care le prefera romanii in mod deosebit?
Incearca toate preparatele noastre vegetariene: ciuperci cu bambus, tofu cu sos brun, seminte de pin cu mazare, alune kaju cu telina, legume in patru culori. Lista poate continua cu o multitudine de preparate pe care clientii le aleg o data si dupa aceea revin.

In ce fel de vase se servesc aceste preparate?
In primul rand, in vase chinezesti. Toate vasele noastre sunt aduse din China: de la cele din bambus pana la cele din caolin.

Legume in vas de bambus

  • Ingrediente: bambus, urechi de lemn, ciuperci romanesti, ardei gras rosu si verde, salata chinezeasca, morcov, ceapa, condimente, ulei.
  • Preparare: Se amesteca ingredientele si se dau la tigaie. Se asaza apoi totul intr-un vas din bambus si se orneaza cu diferite verdeturi, precum patrunjel romanesc sau salata chinezeasca. La masa se aduce si sos picant, si dulce-acrisor, dar si de soia. Preparatul poate fi consumat cu oricare dintre aceste sosuri, dupa preferinte. Pentru romani, legumele in vas de bambus sunt ideale in perioadele posturilor, dar nu numai. Preparatul poate fi consumat cu incredere si de cei care doresc ceva usor, delicios si sanatos in acelasi timp.
  • Taina bucatarului
    Toate mancarurile preparate de Yang Zeng, indiferent ca sunt vegetariene sau nu, contin ingrediente aduse din China. Dar nu numai ingredientele sunt de origine asiatica, ci si vasele in care sunt servite. Ceaiurile chinezesti se potrivesc cu toate tipurile de mancaruri preparate de el si sunt, de asemenea, servite in cesti din portelan foarte fin.
    ×
    Subiecte în articol: vegetariene