x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Recomandarea săptămănii - Mari maeştri italieni

Recomandarea săptămănii - Mari maeştri italieni

09 Mai 2007   •   00:00

Mari maeştri italieni.Maeştrii in arta culinară Mario Musci şi Giuseppe Frizzale au venit acum două luni din Italia. Au adus cu ei savoarea bucătăriei mediteraneene pentru cei mai exigenţi gurmanzi. Maeştrii in arta culinară Mario Musci şi Giuseppe Frizzale au venit acum două luni din Italia. Au adus cu ei savoarea bucătăriei mediteraneene pentru cei mai exigenţi gurmanzi.

Prin ce se deosebeşte un bucătar romăn de unul italian?div>
Noi suntem obişnuiţi să ieşim din bucătărie, să vorbim cu clienţii. Astfel ei capătă incredere in restaurant, pentru că ştiu cine le găteşte.

Experienţă


De ce aţi ales să veniţi tocmai in Romănia?
Noi avem multă experienţă in bucătărie şi ni se pare interesant să o punem in slujba unui restaurant din Bucureşti. Am participat la multe concursuri, am scris chiar şi o carte de bucate impreună.

Tendinţe in gastronomie

Aţi spus că aţi participat la multe concursuri. Cum v-au schimbat acestea viziunea asupra artei culinare?
Este o satisfacţie personală enormă şi, in plus, am observat tendinţele către care se indreaptă gastronomia. Am cunoscut evident şi alte culturi, lucru care ne ajută in dezvoltarea profesională.

In două luni aţi avut ceva timp să experimentaţi căteva din bucatele romăneşti.Care vă plac cel mai mult?div>
Sarmalele, ciorba cu carne de vită şi ţuica fiartă (răspune Giuseppe). Nu imi plac micii pentru că sunt foarte graşi, dar cred că acest tip de hrană este normal aici, unde este clima ceva mai rece.

FILE DE TON ROŞU LA GRĂTAR CU SOS DE ROŞII, CAPERE ŞI LIMETE

  • Ingrediente: 200 g file de ton, 3 felii de vinete, o bucată radichio, 3 dovlecei zuchini, o felie de roşie, sare, piper; pentru sosul de roşii: o roşie, o jumătate de căpăţănă de usturoi, sare, piper, coaja de la o limetă tăiată jullien, capere.
  • Taina bucătarului
    Pentru cei doi bucătari este foarte important momentul in care sunt puse ingredientele. Fiecare trebuie adăugat exact in momentul potrivit pentru ca preparatul să aibă aroma dorită.
    Preparare: Fileul de ton roşu se trage la tigaie cu ulei de măsline. Vinetele, radichio şi felia de roşie se pun pe grătar. Cănd sunt gata se lasă deoparte. Pentru sos, se pune o roşie pentru 10 secunde in apă fierbinte. Apoi se scoate şi se curăţă de coajă. Se taie in patru, i se scot seminţele şi apoi se taie in cuburi mici. Se amestecă bine cu usturoiul tocat, cu coaja de limetă, cu piperul şi cu caperele tocate mărunt.
  • ×
    Subiecte în articol: recomandarea saptamanii