Masa de Revelion este speciala. Daca o incarcam si o dichisim, vom avea un an imbelsugat. Carmen Iordanescu ne explica de ce.
Care este diferenta dintre masa de Craciun si cea de Revelion?
Masa de Craciun are loc in familie, este mult mai traditionala, daca ar fi sa o comparam cu o masa similara din alte tari, Thanksgiving Day a americanilor. Cina de Revelion este mult mai permisiva. Acum se organizeaza Revelioane tematice, cu mancaruri si bauturi adecvate.
Care sunt tendintele in materie de organizare a mesei de Revelion?
Pentru cei care petrec in familie, tendintele sunt date si de cat tine buzunarul. Pentru oamenii cu bani, acum s-a dezvoltat mult turismul de Revelion. Restaurantele si hotelurile din Romania ofera pachete atractive de servicii pentru aceasta noapte. Mai sunt Revelioanele "corporate", pe care firmele le organizeaza pentru angajati cu aproape doua saptamani inainte de sarbatoarea oficiala.
Ce vesela si tacamuri trebuie sa avem pe masa dintre ani?
In mod normal ar trebui sa avem pentru fiecare fel de mancare tacamuri si vesela diferite. Oricum, trebuie sa le scoatem pe cele mai bune pe care le avem. Dar mai important decat atat sunt atmosfera si elementele care o compun. Decorurile de pe masa, fata de masa, muzica au un rol foarte important.
Ce bautura nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Revelion?
Masa trebuie sa inceapa cu o bautura-aperitiv, apoi cu vinul potrivit, bautura digestiva si sampania, care nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma. Eventual, ar trebui sa fie una la a doua fermentare in sticla.
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei
| ||
Osso buco de porc cu o mie si una de arome |
Citește pe Antena3.ro
|
Taina bucatarului
Atunci cand se incalzeste, preparatul se lasa pe foc o jumatate de ora, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si sosul sa devina mai gros. |