x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Recomandarea saptamanii: Masa de Revelion

Recomandarea saptamanii: Masa de Revelion

de Cristina Andreea Calin    |    27 Dec 2006   •   00:00
Recomandarea saptamanii: Masa de Revelion

Masa de Revelion este speciala. Daca o incarcam si o dichisim, vom avea un an imbelsugat. Carmen Iordanescu ne explica de ce.

Care este diferenta dintre masa de Craciun si cea de Revelion?
Masa de Craciun are loc in familie, este mult mai traditionala, daca ar fi sa o comparam cu o masa similara din alte tari, Thanksgiving Day a americanilor. Cina de Revelion este mult mai permisiva. Acum se organizeaza Revelioane tematice, cu mancaruri si bauturi adecvate.

Care sunt tendintele in materie de organizare a mesei de Revelion?
Pentru cei care petrec in familie, tendintele sunt date si de cat tine buzunarul. Pentru oamenii cu bani, acum s-a dezvoltat mult turismul de Revelion. Restaurantele si hotelurile din Romania ofera pachete atractive de servicii pentru aceasta noapte. Mai sunt Revelioanele "corporate", pe care firmele le organizeaza pentru angajati cu aproape doua saptamani inainte de sarbatoarea oficiala.

Ce vesela si tacamuri trebuie sa avem pe masa dintre ani?
In mod normal ar trebui sa avem pentru fiecare fel de mancare tacamuri si vesela diferite. Oricum, trebuie sa le scoatem pe cele mai bune pe care le avem. Dar mai important decat atat sunt atmosfera si elementele care o compun. Decorurile de pe masa, fata de masa, muzica au un rol foarte important.

Ce bautura nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Revelion?
Masa trebuie sa inceapa cu o bautura-aperitiv, apoi cu vinul potrivit, bautura digestiva si sampania, care nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma. Eventual, ar trebui sa fie una la a doua fermentare in sticla.

Osso buco de porc cu o mie si una de arome

  • Ingrediente: un ciolan de porc, un sfert de pahar de vin rosu, sare, piper, coriandru, cardamon, rozmarin, cimbru, un varf de lingura de bulion, o jumatate de lingurita de zahar, o jumatate de pahar de apa.
  • Preparare: Se pune ciolanul pe grill. Apoi se asaza intr-o oala mare cu partea lata in jos si se toarna vinul, apa, condimentele, bulionul si se lasa sa fiarba 2-3 ore. Dupa care se da la rece. Se serveste cu piure de cartofi.
  • Taina bucatarului
    Atunci cand se incalzeste, preparatul se lasa pe foc o jumatate de ora, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si sosul sa devina mai gros.
    ×
    Subiecte în articol: masa revelion