x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Restaurante cu stele pentru "stele"

Restaurante cu stele pentru "stele"

de Carmen Dragan    |    26 Mar 2009   •   00:00
Restaurante cu stele pentru "stele"

Simbol al luxului, frumuseţii, eleganţei şi bogăţiei, Monte Carlo a devenit o destinaţie turistică foarte dorită. Aici sunt numeroase restaurante cu stele Michelin.



Monte Carlo este locul ideal pentru a petrece timpul liber, în compania jocurilor de noroc, dar şi a peisajelor. Pe lângă magazine cu nume celebre, precum Armani, Chanel sau Prada, există restaurante de lux cu stele Michelin, în care iau masa oameni obişnuiţi, dar şi  adevărate staruri.


Restaurant palat

Louis XV este unul dintre restaurantele excepţionale din Monte Carlo, cu trei stele Michelin. Aici îl vom întâlni pe Alain Ducasse, renumitul chef care a obţinut de două ori câte trei stele Michelin, cu restaurantele Louis XV din Monte Carlo (în 1990) şi Alain Ducasse din Paris (în 1996). Astăzi bucătari din toată lumea pot urma cursurile sale de formare gastronomică. La Restaurantul Louis XV, Alain Ducasse a creat o bucătărie esenţială şi probabil cea mai reuşită din cariera sa. Despre Ducasse s-a spus de nenumărate ori că este foarte curajos, voinţa sa nu are nici o limită în materie de bucătărie.

Localul este ca un palat, în care dacă ai intrat simţi apogeul luxului şi al rafinamentului. Ornamentele, picturile, sculpturile sunt de o incredibilă bogăţie. Pentru o seară puteţi mânca la aceeaşi masă la care a mâncat şi Louis XV. Servirea este la înălţimea localului: excepţională. Ospătarii, somelierii, toţi îi servesc impecabil pe clienţi.

Într-un asemenea cadru, până în anii '50 aici a fost o bucătărie veche, dar începând cu secolul al XXI-lea, aşteptarea gurmanzilor s-a schimbat. Bucătăria a devenit mediteraneană, cu preparate excepţionale. Preţurile sunt foarte mari, dar justificate prin calitatea mâncărurilor, a servirii, a pivniţei şi a locului în sine. Un meniu începe de la 180 de euro până la 225 euro. Pe iarba din mica grădină se pot mânca specialităţi provensale. Deserturile clasice (la un preţ de 60-90 euro) se servesc în faetoane foarte frumos amenajate.


Delicatese mediteraneene

Metropole este un alt restaurant cu trei stele Michelin din Monte Carlo, cu o gastronomie mediteraneană care merită încercată. Se pot gusta delicatese precum peşte mediteranean condimentat cu piper, homar gratinat cu smochine proaspete. Bucătăria contemporană se ghidează după un concept realizat de expertul în gastronomie Joel Robuchon şi supervizat de Christophe Cussac, un alt maestru. Principiul lui Joël Robuchon este: "Doar cele mai bune produse, tratate cu respect şi nu mai mult de trei arome într-o singură farfurie.

Aici se poate mânca o porţie care să nu te ruineze, la un preţ începând cu 15 euro, dar un adevărat festin poate ajunge la 160 de euro de persoană.  Restaurantul poartă amprenta designerului francez Jacques Garcia. De pe terasa restaurantului se pot admira peisajele oraşului.


Servire ireproşabilă

O braserie foarte şic, ce poate primi 400 de persoane, este Le Café de Paris, cu o terasă imensă cu privelişte în piaţa Cazinoului. Este un loc ideal pentru a vedea "baletul" limuzinelor şi al starurilor. Bucătăria braseriei este clasică. Aici se pot mânca preparate tradiţionale franţuzeşti. Restaurantul este dotat şi cu o sală de spectacole. La subsol se găsesc separeuri destinate vipurilor. Meniul începe de la 38 până la 46 euro.

La parterul imobilului Roccabella, Restaurantul Maya Bay reuneşte două gastronomii: cea mediteraneană şi cea a Extremului Orient. Noul chef, Olivier Streiff, vă poate oferi risotto vialone nano cu trufe, iar la desert, îngheţată cu parmezan. Servirea este ireproşabilă.


La Belle Époque

Un alt loc ce merită vizitat este Hotelul Hermitage, astăzi cel mai bun exemplu de Belle Époque. Acest palat este considerat monument istoric în care domină atmosfera rafinată, parfumul de intimitate familiară. Pentru cei care îi calcă pragul, Hotelul Hermitage arată o altă perspectivă asupra oraşului Monte Carlo. În interiorul său găsim un restaurant cu o terasă panoramică, o grădină de iarnă cu o cupolă spectaculoasă din sticlă, realizată de Gustave Eiffel, o sală de recepţie numită Sala Belle Époque şi un piano-bar. În Sala Belle Époque sunt coloane de marmură roz, cu impresionante lustre de cristal, adevărate capodopere. Hotelul este locul ideal pentru un sejur rafinat.

Orice local veţi alege, nu veţi fi dezamăgiţi, pentru că distincţia, eleganţa, bunul gust fac din fiecare restaurant un loc în care vrei să te întorci pentru a reîntâlni adevăratele valori gastronomice.

×
Subiecte în articol: monte carlo stele ghidul michelin