x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETĂ - Compot de fructe

REŢETĂ - Compot de fructe

03 Oct 2008   •   00:00
REŢETĂ  -  Compot de fructe

Un preparat răcoritor pentru zilele toride, sau unul cald pentru serile geroase  – este uşor de preparat şi savuros.



Un preparat răcoritor pentru zilele toride, sau unul cald pentru serile geroase  – este uşor de preparat şi savuros.

Ingrediente: 750 ml apă, două linguri zahăr, o linguriţă făină de porumb, o linguriţă coajă de lămâie, o linguriţă scorţişoară, un sfert de linguriţă de nucşoară, o lingură miere, 50 ml lichior de portocale sau două linguriţe esenţă de portocale şi fructe uscate sau proaspete.

Preparare: Lăsaţi fructele uscate să dea în clocot în apă, într-o cratiţă potrivită. Scurgeţi de zeamă, păstraţi 250 ml de suc şi puneţi fructele deoparte. Amestecaţi sucul păstrat cu celelalte ingrediente, lăsaţi să dea în clocot, micşoraţi focul şi fierbeţi în clocot mic până se îngroaşă. Turnaţi lichidul peste fructele fierte. Compotul se serveşte cald sau rece.

Reţetă din volumul "1001 reţete culinare", editura Litera Internaţional.

×
Subiecte în articol: gastronomie