x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de Crăciun: Tobă de casă

Rețetă de Crăciun: Tobă de casă

19 Dec 2018   •   20:30
Rețetă de Crăciun: Tobă de casă

INGREDIENTE

 1 stomac de porc 

500 g pulpa porc 

1 inima porc 

1/2 ficat de porc

 o bucata de slanina 

o bucata de sorici 

2 urechi 

3 foi de dafin 

sare 

piper 

coriandru

Mod de preparare:

Fierbe la foc mic pulpa, capul si organele, mai putin stomacul, intr-o cratita incapatoare pentru 2 ore, sau pana cand furculita intra cu mare usurinta.Strecoara carnea si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cubulete si amestec-o cu 2 cani din zeama ramasa de la fiert.Pune carnea taiata in stomacul bine curatat in stomacul bine curatat, si coase-l sau leaga-l.Inteapa stomacul din loc in loc cu un ac, incat aerul sa iasa, si pune-l la fiert in aceeasi apa in care a fiert carnea, pentru alte 30 de minute.Dupa ce fierbe toba, scoate-o pe un tocator, pune un alt tocator peste ea si adauga o greutate, care sa o preseze timp de 12 ore.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Tobă de casă