Este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-ai putea prepara. Este cu multă frișcă și ușor acrișor de la vișine, scrie clickpentrufemei.ro.
De ce ai nevoie
Pentru blat
9 ouă, la temperatura camerei
200 g zahăr tos
130 g făină
50 g cacao pudră
4 linguri unt topit şi lăsat la răcit
½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru sirop
20 cireşe din compot, fără sâmburi
3 linguri lichior de cireşe
120 ml apă rece
Pentru umplutură
500 ml smântână pentru frişcă
120 g zahăr pudră
1 lingură lichior de cireşe
Pentru decor
10 cireşe confiate
120 g ciocolată neagră rasă
Cum se prepară tortul
Scurgi bine cireşele. Baţi ouăle cu mixerul, la viteză mare, adaugi treptat zahărul şi omogenizezi, până când obţii o compoziţie fină. Cerni separat făina şi cacaua, le amesteci şi le încorporezi în ouă, omogenizând.