x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă delicioasă: Tort „Pădurea neagră“

Rețetă delicioasă: Tort „Pădurea neagră“

29 Dec 2016   •   11:56
Rețetă delicioasă: Tort „Pădurea neagră“

Este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-ai putea prepara. Este cu multă frișcă și ușor acrișor de la vișine, scrie clickpentrufemei.ro.


De ce ai nevoie

Pentru blat

9 ouă, la temperatura camerei

200 g zahăr tos

130 g făină

50 g cacao pudră

4 linguri unt topit şi lăsat la răcit

½ linguriţă esenţă de vanilie

Pentru sirop

20 cireşe din compot, fără sâmburi

3 linguri lichior de cireşe

120 ml apă rece

Pentru umplutură

500 ml smântână pentru frişcă

120 g zahăr pudră

1 lingură lichior de cireşe

Pentru decor

10 cireşe confiate

120 g ciocolată neagră rasă
Cum se prepară tortul

Scurgi bine cireşele. Baţi ouăle cu mixerul, la viteză mare, adaugi treptat zahărul şi omogenizezi, până când obţii o compoziţie fină. Cerni separat făina şi cacaua, le amesteci şi le încorporezi în ouă, omogenizând.

×
Subiecte în articol: tort pădurea neagră tort frisca