Mai ales dacă alegem să le pregătim cu aluaturile cumpărate, pe care le dăm la cuptor mintenaș. Așa sunt și plăcintele cu fructe de pădure, nu durează mai mult de 10-15 minute să le dați la copt. Și vă urăm poftă bună!
INGREDIENTE
-
6 foi de plăcintă
-
400 g fructe de pădure
-
60 g îndulcitor, noi am folosit green sugar
-
70 g amidon
-
Ulei de floarea-soarelui
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna
CUM SĂ FACEȚI
- Amestecați fructele de pădure decongelate, bine scurse de zeamă, cu îndulcitorul și amidonul.
- Stropiți cu ulei câte 2 foi de plăcintă, puneți 2-3 linguri de umplutură. Pliați capetele aluatului, ca la sarmale, și rulați nu foarte strâns. Am format 3 astfel de ștrudele.
- Le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, înțepați aluatul cu ajutorul unui cuțit, le ungeți cu ulei și dați la cuptor, la 180 de grade, 20-25 de minute, cât să devină rumene. Le tăiați după ce se răcesc.
REȚETĂ VIDEO
Placinta cu fructe de padure